Tuzla’da yaşayan vatandaşlar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuzla sahilinin doldurulacağı iddialarına karşı eylem yaptı. Eyleme katılan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, 10 bin imza toplandığını, konuyu TBMM’de gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Tuzla’da doğal koy olan alanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından doldurulacağı ve bu alana otel, AVM gibi yapıların inşa edileceği iddiaları üzerine, CHP Tuzla İlçe Teşkilatı projeye karşı 10 bin imza topladı. Projeye karşı olan Tuzla halkı, Tuzla-Der üyeleri ve CHP’liler, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’ın katılımıyla protesto eylemi düzenledi.

Doldurulması düşünülen alanı basın mensuplarına gösteren Barış Yarkadaş, “Yüzbinlerce yılda oluşan kıyı sahilini sırf rant alanı yaratabilmek yandaşlara peşkeş çekebilmek yeni oteller yeni AVM’ler ile doldurabilmek için yok ediyorsunuz. Çocuklarımız, torunlarımız ve sizin çocuklarınız da bunun hesabını size soracaklar. Tuzla’da nefes alabilecek, yaşanabilecek herhangi bir alan dahi bırakmadınız.” İfadelerini kullandı.

Çevre tahribatını önlemek için Tuzla halkı ile birlikte hareket edeceklerini kaydeden Yarkadaş, “Biyolojik çeşitlilik dolgu haline getirilerek yok edilmektedir. Deniz tahrip edilmektedir. Marmara Denizi ölümle baş başa bırakılmaktadır.” şeklinde konuştu. Yarkadaş, alınan 10 bin imzanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edileceğini ve konunun TBMM’de gündeme getirileceğini sözlerine ekledi.