Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanlığının yanı sıra 7 kez Başbakanlık yapmış, tarihimizde derin izler bırakmıştır.” dedi.

Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, 13 Mayıs 2015 tarihinden bu yana hastanede tedavi gören Demirel’in, solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini bildirdi.

Demirel’in 1950’li yıllardan itibaren bürokrat, 1962’den sonra da siyasetçi olarak Türkiye’ye hizmet ettiğini ve damga vurduğunu belirten Bayraktar, şunları kaydetti: “Toplam 10 yıl 5 ay Başbakanlık ve 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yaparak Türk siyasi tarihinin çok uzun bir dönemine en fazla etki eden siyasi şahsiyetlerin başında gelen, ülkeye ve millete büyük hizmetleri olmuş Demirel, tarihimizde derin izler bırakmıştır. Bir köylü çocuğu olan Demirel’in Türk tarımına yaptığı katkılar da inkar edilemez. Ailesinin, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.”