Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Nuri Şeyda Sorman, çiftlikte traktör üzerinde mısır sararken kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

10 Mayıs 2015 tarihinde yapılan TZOB 26'ncı Genel Kurulu’nda yeniden Yönetim Kurulu’na seçilen Sorman, 27 yıl yaptığı Manisa Ziraat Odası Başkanlığı’nı sürdürürken, 1997 yılında TZOB Yönetim Kurulu’na seçildi. 1997-2003 tarihleri arasında TZOB Yönetim Kurulu üyeliği, 2003 yılından bu yana da TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüten Sorman, bugün kendisine ait çiftlikte traktör üzerinde mısır sararken öğlen saat 12.30 civarında kalp krizi geçirdi. Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sorman, kurtarılamadı.

1954 yılında Manisa’da doğan M. Nuri Şeyda Sorman, İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Çeşitli kuruluşlarda yönetim kurulu üyelikleri yapan Sorman, Celal Bayar Üniversitesi Vakfı Başkanlığı görevinde bulundu. Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra 2007-2012 yılları arasında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulunan Sorman, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Üyeliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerine devam ediyordu. Tarla ziraatı ile uğraşan Sorman, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Sorman’ın cenazesi 14 Mayıs 2015 Perşembe günü Manisa Hatuniye Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Manisa Merkez Kırtık Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

BAYRAKTAR: DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ'NDE TOPRAĞA VERİYORUZ

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, vefat nedeniyle yaptığı açıklamada, Sorman ile uzun yıllar beraber görev yaptıklarını belirtti ve şunları söyledi: “Kendisi çiftçimize, camiamıza hizmet vermiş değerli bir kardeşimizdi. Vefatından büyük üzüntü duyduk. Kederli ailesi başta olmak üzere hepimizin başı sağolsun. Ailesi ve camiamıza sabırlar diliyorum. Gerek Oda Başkanlığı’nda, gerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Vekilliği’nde dürüstlüğü, ilkeli tavırları ve başarılı çalışmalarıyla iz bıraktı. Kendisi çok iyi bir çiftçiydi. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde toprağa veriyoruz.”