Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Genç Liderler Akademisi’ne katılan liseler projeleriyle göz doldurdu. Liseli gençlerden gelen 226 başvuru arasında 17’si finale seçildi. Projelerin hazırlanmasının ardından bunlardan 12’si jürinin karşısına çıktı. Adem Tolunay Anadolu Lisesi’ni temsil eden Nameless isimli grup birinci oldu. Büyük yarışı kazanan liseli gençler grup öğretmenleriyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan teknoloji merkezi Silikon Vadisi’ni gitme şansı yakaladı.

Genç Liderler Akademisi’nin final günü için UAÜ Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Finale kalan öğrenciler projeleriyle ilgili hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi. Sunumların tamamlanmasının ardından jüri kararını açıkladı. Buna göre 12 proje arasında geri dönüşümde uranyum yerine toryumun kullanılmasını temel alan Nameless grubu birinci oldu. Birinci olan grubun ödülünü UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince’yi temsilen Rixos Premium Genel Müdürü Cüneyt Kuru verdi. Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nden Generation isimli grup ikinci, Gazi Anadolu Lisesi’ni temsil eden Pusula üçüncü oldu. Ödül kazanan gruplara hediyeleri törenle verildi.

GOOGLE, FACEBOOK, APPLE ZİYARET EDİLECEK

Ödülün sahibi olan öğrenciler Betül Özbilek, Huriye Erkal ve Enes Bankoğlu, böyle bir şansı elde ettikleri için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Grubu yarışmaya hazırlayan öğretmenler Sevgi Çebi ve Nebahat Yıldırım ise öğrencilerinin elde ettikleri başarıyla gurur duyduklarını söyledi.

UAÜ Rektörü Prof. Cihat Göktepe final programında yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrencilerini sadece mezun etmeyi değil onları hayata hazırlamayı da ilke edindiklerini söyledi. Üniversite olarak henüz üçüncü yıllarında olmalarına rağmen Antalya’da yer alan gençlerin girişimcilik, liderlik gibi sosyal yönlerinin gelişimini amaç edindiklerini belirtti. Finale çıkan takımları kutlayan Göktepe, "Şampiyon olan takım 5 günlük Silikon Vadisi gezisi ile ödüllendirilecek. Henüz liseyi bitirmeden Google, PayPal, Facebook, Apple gibi teknolojik dev firmaları ziyaret etme ve bilgi alarak vizyonlarını genişletme imkânına sahip olacak." dedi.

UAÜ Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere ise Amerika’ya gidecek gençlere eşlik edeceğini belirterek, henüz genç yaşta olan lise öğrencilerinin bu ziyaretle ufuklarının daha da genişleyeceğini ifade etti. Gençlerin hazırladıkları projeleri orada bulunan dünyaca ünlü firmalara sunmaları için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Gençlerin hazırlamış olduğu projeleri takdir eden Akdere, farklı konularda hazırlanan projelerinin tamamını çok başarılı bulduğunu kaydetti.

Ödül töreni sonrası projeye katılan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.