Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, eşi öldükten sonra 3 çocuğu ile ortada kalan babanın imdadına kaymakamlık yetişti. Aileye sıcak bir yuva hazırlanıp, ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.

Sarıkaya ilçesinin Arpalık köyünde besi çiftliğinde çalışarak ailesinin geçimini temin eden Faruk Güngör isimli şahıs, karısı Tekmile Güngör'ün geçtiğimiz ay içerisinde vefatının ardından 3 çocuğu ile hayata tutunmaya çalışmasına karşın, zor günler yaşamaya başladı. Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 3 çocuğuna bakmakta ve okul masraflarını karşılamakta zorlanan ailenin durumu hakkında kaymakamlık tarafından verilen bilgi doğrultusunda aile ile ilgili inceleme çalışması gerçekleştirdi.

Baba Faruk Güngör, çocuklarını sığınma evine vermek istemediğini belirtti, ilçe merkezinde tutulacak bir evde çocuklarıyla birlikte yaşamaları konusundaki teklifi kabul etti. Bunun üzerine Sarıkaya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da desteği ile başlatılan çalışma sonucu, ilçe merkezinde kiralanan evin eşyaları da temin edildi, evin anahtarı aileye verildi.

Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'koruyucu aile' kararı alınan çocukların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evlerine yakın okullara naklinin yapıldığını, aileye düzenli olarak vakıf tarafından gerekli desteğin verileceğini söyledi.