Bursa’da üç gündür kayıp olan Türkiye 3'ncüsü 17 yaşındaki boksör Kübra Sönmez, bulundu. Boksör kızın spor kulübüyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı arkadaşının yanında kaldığı belirtildi. Ailesine haber vermeden arkadaşının yanına giden boksör kızın, daha sonra kayıp haberlerini görünce ailesini arayarak özür dilediği ve geri döndüğü belirtildi.

Bursa Yıldırım’da ikamet eden Latif Dörtçelik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Genç Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında Türkiye 3.sü olan Kübra Sönmez’den üç gündür haber alamayan aile fertleri polise başvurdu. Salı günü okuluna giden ve 2. dersten sonra izin alarak okuldan ayrılan Kübra Sönmez'den bir daha haber alınamadı. Spor kulübünde hocasıyla yaşadığı sorunlardan sonra kulüpten atılan Sönmez’in ailesine söylemekten korktuğu için arkadaşının yanında kaldığı öğrenildi.

'KIZIM DÖNDÜ ÇOK MUTLUYUM'

Kızlarının başına bir şey gelmesinden korktuklarını belirten baba Bünyamin Sönmez, polise giderek kızının bulunmasını istedi. Konunun basına yansıması sonrasında arkadaşının evinde kalan Kübra Sönmez, ailesinin daha fazla üzülmemesi için geri döndü.

Konuyla ilgili konuşan baba Bünyamin Sönmez, kızı geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kızım bulundu çok mutluyum. Kızım gidip okuldan arkadaşında kalmış. Spor kulübünde bir sıkıntı yaşamış, hocası okuldan atınca bizden korkarak eve gelmeyip arkadaşında kalmış." dedi.

Kızının arkadaşında 'anne babamlar burada yoklar' diyerek kaldığını belirten baba Sönmez, "Spor kulübünde arkadaşlarıyla bir tartışma olmuş, hocası kulüpten atınca morali çok bozulmuş ve durumu bize bildiremeyince ‘anne babamın yüzüne nasıl bakarım, benim işim bitti’ diyerek, arkadaşına gitmiş. Daha sonra kayıp haberi basında yer alınca bizi daha fazla üzmemek için dün akşam geri döndü. Bugün ise emniyete gidip ifade verdikten sonra okuluna dönecek." şeklinde konuştu.

Kızının bir Türkiye üçüncülüğü, 16 tane de birincilik madalyası olduğunu anlatan Bünyamin Sönmez, kızını başka spor kulübüne yazdıracağını sözlerine ekledi.