Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Dindarlı Köyü'ndeki evlerinde çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybeden üç kardeşe, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Dumandan boğularak öldükleri belirlenen üç kardeşin cenazeleri tek bir tabuta konularak toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.

Sarıgöl'ün Dindarlı Köyü'ne yaklaşık 5 yıl önce yerleşen Nihat Keskin (41) ile imam nikahıyla yaşadığı Gülbahar Acar (39), dün (çarşamba) sabah saatlerinde işe gitmek üzere evden çıktı. Keskin çalışmak için tarlaya, Acar ise bir süre önce temizlik görevlisi olarak işe başladığı okula gitti. Maddi durumları iyi olmayan ve bu yüzden elektrikleri de kesilen çiftin çocukları Ali Acar (1), Sinem Acar (3) ve Sıla Acar (4) ise evde kaldı. Eşinden boşanamadağı için resmi nikah kıyamayan Gülbahar Acar ile Nihat Keskin, evdeki kömür sobasını da çocukların üşememesi için yanık bıraktı.

Bir süre sonra sobanın borusunun çıkmasıyla evde yangın başladı. Gülbahar Acar'ın kısa süre içinde gelip kontrol etmeyi planladığı öğrenilen ve içeride uyuyuan üç çocuğu da yangında yaşamını yitirdi.Evde yapılan incelemenin ardından, yaşamını yitiren üç çocuğun cesetleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Bugün yapılan otopside, ilk belirlemelere göre, üç kardeşin dumandan zehirlenerek yaşamlarını yitirdikleri anlaşıldı. İleri tetkik için de vücutlarından parça alındı.

Üç çocuğun cenazeleri, Sarıgöl Belediyesi'nin gönderdiği cenaze aracındaki bir tabutun içine konuldu. Yakınlarına teslim edilen, tek tabut içindeki üç çocuğun cenazelerinin, bugün ikindi namazının ardından Dindarlı Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.