Barışın sesini müzikle yükseltmek isteyen İzmir'in Konak Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında üç gün üst üste düzenlediği konserlerin finali, tarihî Kadifekale surlarında yapıldı. Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği gecede, üç semavi dinin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. Kalenin surları içinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Azerice ve Lazca türkü ve ilahiler seslendiren koro, İzmirlilere muhteşem körfez panoraması eşliğinde müzik dolu bir gece yaşattı.

Daha önce tarihî Kemeraltı Çarşısı'nda yer alan La Sinyora Sinagogu ile Basmane'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde yapılan barış konserlerinin finalinde bu kez Antakya Medeniyetler Korosu sahne aldı. "Barış İçin Birlikte Söyleyelim" konserini, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanısıra Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Rum Kilisesi Rahibi Peder Kyrillos Sykis ve çok sayıda davetli dinledi. Başkan Pekdaş, Dünya Barış Günü'nü bu yıl sanat ve müzikle kutlama kararı aldıklarını belirterek, "Savaşların acımasızca sürdüğü bir coğrafyadayız. Savaşın yakıcılığı, yok ediciliği acımasızca yanıbaşımızda. Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan şey, adalet ve vicdan. Adalet duygusunu yok etmek, vicdanımızı köreltmek isteyenlere inat, adalet ve vicdan için çabamız. Hem yurdumuz hem dünya için umutlu olmanın başlangıcı olsun bugünler dedik ve bu umutla biraraya gelelim, barış için birlikte söyleyelim, umutlarımızı çoğaltalım istedik. Barışın sesini, şehrimizin farklı kültürlerle zenginleşen kimliği ve kültürüyle çoğaltıyoruz. Sanatla ve müzikle birbirimize ve şehrimize saygı duruşu yapıyoruz, çünkü İzmir demokrasi kültürünü içine sindirmiş ve kent kimliğinin bir parçası haline getirmiş bir barış şehridir." dedi.

Pekdaş'ın açılış konuşmasının ardından sahneye, 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen, Türkiye'deki birarada yaşama kültürünü göstermeye çalışan ve üç semavi dinin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu çıktı. İçinde rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarından kişilerin bulunduğu koro, Şef Yılmaz Özfırat yönetiminde muhteşem bir konsere imza attı. İzmirliler, koronun Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Azerice ve Lazca türkü ve ilahilerine eşlik etti. Konser sonunda Şef Özfırat, "Bizi karıştırmaya, birbirimize düşman etmeye çalışanlar başaramayacak. Biz, hepimiz biraradayken biziz." diyerek barış ve kardeşlik mesajı verdi.