Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, üç yıldır sürdürdükleri inanç turizmi' turlarını bu sene de devam edeceklerini söyledi. Geçen yıl 14 bin olmak üzere toplamda üç yıl içinde 46 bin Rus turisti inanç turuna çıkardıklarını belirten Baranov, turlara genelde entelektüel Rusların ilgi duyduğunu kaydetti.

12 gün süren turlara İstanbul'da Sultanahmet Cami'ni ziyaretle başladıklarını belirten Baranov, 12 gün içinde 13 ilde 39 cami ziyareti yaptıklarını, turu Antalya'nın Elmalı ilçesinde bulunan Ömer Paşa Cami'ni ziyaretle sonlandırdıklarını söyledi. İnanç turlarının Ruslar arasında İslam dinine bakış açısını değiştirdiğine inandıklarını belirten Baranov, kendisinde 7 yıl önce inanç turu kapsamında Manavgat'ta bir cami ziyaretiyle Müslüman olarak Ahmet ismini aldığını ifade etti. Baranov, "İnanç turlarıyla hayatında ilk defa Müslümanların ibadet yerlerini gören Ruslar oldu. Cami ziyaretlerinde rehberler eşliğinde Rusça bir saatin üzerinde İslam dini hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgilendirmeler Rus turistlerin İslam dini hakkındaki ön yargıların kırılmasına vesile olduğuna inanıyoruz. İnanç turları sonrası çok sayıda Rus turistin, araştırmak için Rusça Kur'an aldığını gördük. İnanç turlarını bu senede sürdüreceğiz. Rus entelektüel turistler yeni yapılan camilerden ziyade mimari yapısıyla büyüleyici buldukları Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı döneminde yapılan camileri ziyaret etmeyi tercih ediyor." diye konuştu.

Öteyandan TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Antalya bölgesinde çok sayıda Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı döneminde tarihi cami bulunduğu için inanç turizmi kapsamında potansiyeli yüksek bir il olduğunu söyledi. Özden, bu bağlamda başta Manavgat Külliye Cami olmak üzere Antalya'da Selçuklu şaheseri olan Yivli Minare'yi her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.