AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu’na ait olduğu belirtilen Ensarioğlu İnşaat Taahüt Ticaret A.Ş.’nin yapımını üstlendiği Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nin Sıhhiye Yerleşkesi içerisinde bulunan Ankara Hacettepe Erişkin Hastanesi Acil Servis inşaatı şantiyesinde, mekanik tesisat işlerinde çalışan işçiler iki aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Meclis Dikmen girişinde oturma eylemi yaptı.

Eyleme sarı baretler takarak katılan işçiler, üzerinde ‘dünyayı biz inşa ediyoruz, altında biz kalıyoruz’ yazılı dövizler açtı. Ellerindeki dövizleri yere bırakan eylemciler bir süre bekledi. Eylemde bir temsilcinin Ensarioğlu ile görüşmek üzere Meclis'e girdiği ifade edildi. İnşaat İşçileri Sendikası Ankara Temsilciliği yaptığı basın açıklamasında, işçilerin sigorta çıkışlarının, şirket tarafından kendilerine haber verilmeden yapıldığını ifade etti. Sorunun çözümü için işçilerin İnşaat-İş Sendikasına başvurdukları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi :” İnşaat işçisi arkadaşlarımızın sendikamıza üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra firma yetkilisi olan İbrahim Gonca ile telefon görüşmesi yapılarak 2 Mart Pazartesi günü saat 13’te randevu sözü alındı. Bizler de işçilerle birlikte aldığımız karar üzerine randevu saatini bekledik. Beklememize rağmen hiçbir sonuç alamadık ve kendisi de şantiyeye gelmemiştir. Şantiye şefi Gonca’ya bizi muhatap almasını talep eden mesajlar attık bu çabamızın da karşılıksız kalması sonucunda işçilerle beraber eylem kararı aldık. Buradan Galip Ensarioğlu’na sesleniyoruz. Ücret işçinin en temel haklarından biridir ve bunu ödemekle hükümlüsünüz. İşçiyi çalıştırırken, işçi sizlere emeğini satarken ve aldığı işi layığıyla yaparken hiçbir sorun gözetmeyen siz patronlar işçinin sizin tabirinizle ‘üç kuruşluk’ alacağını ödemeye gelince ülkede taşeronluk sistemiyle iş yapan hemen hemen bütün firmalar gibi sıvışıp kaçamazsınız.”

“KENDİSİ, ÜCRETLERİN YARIN SAAT 13.00’TE ÖDENECEĞİNİ İZAH ETTİ”

Milletvekili Ensarioğlu ile görüşen işçi temsilcisi, daha sonra kapıda bekleyen arkadaşlarına bilgi verdi. İnşaat İşçileri Sendikası üyesi Burhan Çoban yaptığı açıklamada, “İnşaat İşçileri Sendikası’ndan iki temsilci, işçilerden bir temsilciyle beraber HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın referansıyla içeride Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile görüşmeye gittiler. Ensarioğlu ile yapılan görüşme sonuçlandı. Kendisi yarın saat 13’te ücretlerinin kendilerine ödeneceğini izah etti. Bu sözü burada paylaşmak istiyoruz. Ücretler alınmadığı takdirde eylemlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.