ADIYAMAN (AA) - HAKAN FURKAN - Adıyaman'da, ücretsiz kurs sayesinde spora başlayan 13 yaşındaki görme engelli yüzücü Onur Geçer, son 3 yılda elde ettiği başarılarını, uluslararası yarışmalarda taçlandırmak istiyor. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 3 yıl önce açtığı ücretsiz yüzme kursuna katılan Geçer, yeteneğiyle antrenörlerin dikkatini çekti. Biraralık Ortaokulu engelliler sınıfında eğitim gören Geçer, yüzme antrenörü Ayça Kahraman'ın desteğiyle profesyonel olarak çalışmalara başladı.

Kısa sürede önemli mesafe alan engelli yüzücü, son 3 yılda 10 Türkiye şampiyonluğu elde etti, geçen yıl da milli takıma davet edildi. 

Çalışmalarını, Kahraman nezaretinde günde çift antrenmanla sürdüren Geçer, Uluslararası Görme Engelliler Federasyonu (IBSA) tarafından mayısta Güney Kore'de düzenlenecek Seul 2015 IBSA World Games'te yarışmayı hedefliyor.

Geçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme sporunu çok sevdiğini, gelecekte isminden daha çok söz ettirmek istediğini söyledi. 

Ücretsiz kurs sayesinde yüzmeye başladığını belirten Geçer, "İlk başta zorlandım ancak başarılı olmak için çok çalıştım. Antrenörüm sayesinde kısa sürede 10 Türkiye şampiyonluğu kazandım. Spor hayatına henüz yeni başladım ama elde ettiğim başarılar beni gelecek adına umutlandırdı. İnşallah milli formayla Türkiye'ye madalyalar getirmek istiyorum" dedi. 

Geçer, antrenörü Kahraman'ın kendisine büyük destek verdiğini ifade etti.

Engellileri spor yapmaya davet eden Geçer, "Yüzme, hayatımın bir parçası oldu. Dolayısıyla benim gibi insanların spor sayesinde çok farklı yerlere gelebileceğine inanıyorum. Devletimizin engellilere yönelik katkısını da unutmamak gerekiyor" diye konuştu.

Kahraman ise 3 yıldır çalıştığı engelli yüzücünün çok yetenekli olduğunu kaydetti. 

Sporcusunun hiçbir antrenmanı kaçırmadığını dile getiren Kahraman, "Katıldığı tüm turnuvalarda başarılı oldu. Gayreti ve azmi kendisini daha büyük başarılara taşıyacak. Milli takım kamplarına da katıldı. İnşallah Almanya'daki elemeleri geçerek Güney Kore'de bayrağımızı göndere çektirecek. Çünkü kendisi engel tanımayan bir sporcu" dedi.