Almanya'nın başkenti Berlin, Genç İslam Konferansı’nda (JIK) üçüncü yılına giriyor. Müslüman veya Müslüman olmayan 17-23 yaş grubundan gençlerin katılabildiği platformda yer almak isteyen gençlerin 6 Eylül’e kadar başvurmaları gerekiyor. Başvuran Berlinli gençler arasından 40’ı programa dâhil edilecek. Seçilen bu gençler, bilgi edinme ve düşünce alışverişinde bulunma imkânını elde edecekleri beş günlük platformun akabinde siyasi karar vericilere tavsiyelerde bulunabilecek.

JIK-Berlin bu yıl da kültürel ve dini olarak çeşitlilik arz eden başkent Berlin’de birlikte yaşamı tartışacak. Bu yıl tartışacakları konu ise kültür faaliyetleri sunan kuruluşlar. JIK yöneticisi Esra Küçük, bu kuruluşların giderek daha genç ve çeşitlilik arz eden topluma cevap verip veremediğini tartışacaklarını söyledi. Küçük’e göre kültür faaliyetleri yürüten kuruluşlar, daha ziyade yaşlı insanlardan oluşan eğitimli kesime hitap eden programlar düzenliyor. Halbuki Berlin birbirinden farklı kökenden yetenekli insanların yaşadığı bir kültür metropolü ve bu konuda uluslararası bir yere sahip.

SEÇTİKLERİ DELEGELER FEDERAL GENÇLİK KONFERANSI’NA KATILACAK

Platforma seçilen gençler iki hafta sonunda bir araya gelecek ve uzmanlarla bir hazırlık semineri, farklı rollere bürünerek tartışma ve diyalog platformu çerçevesinde tartışacaklar. Bu programın sonunda ise elde ettikleri sonuçları Federal Gençlik Konferansı’nda tanıtacak delegeleri seçecekler. JIK’ya katılım ücretsiz. Başvurmak için www.junge-islamkonferenz.de adresini ziyaret etmek gerekiyor. Berlin, 2013 yılında JIK’yı eyalet düzleminde hayata geçiren ilk eyalet olmuştu. Mercator Program Center’in bir projesi olan JIK, aynı zamanda Humboldt Üniversitesi ile Berlin Entegrasyon ve Göç Senatosu’nun işbirliği ile gerçekleşiyor.