Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Türk doktorlarının sorunlarına çözüm bulunmadan ucuz iş gücü için ince hesaplar yapıldığını, yabancı doktor rüyasına dalındığını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Antalya Şubesi çalışanları ile çeşitli sivil toplum kuruluş üyeleri, sağlık alanında çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşımak amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplanan yaklaşık 100 kişilik sağlık çalışanı ‘sağlıkçılar sandıkta hesap soracak', 'Mutlu çalışan mutlu Türkiye', 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız’ sloganları attı. Burada grup adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığını, çalışanların memnuniyetinin göz ardı edildiğini söyledi. Türk doktorlarının sorunlarına sürekli kulak tıkandığını belirten Yılmaz, bununla birlikte yabancı doktor rüyalarına dalındığını söyledi. Niteliği olmadan ucuz iş gücü için ince hesaplar yapıldığını anlatan Yılmaz, "Yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır. Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ağır iş yükü altında adeta kan ağlamaktadırlar." dedi.

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının cumartesi nöbetlerinin pazar günlerine de kaydırılmak istendiğini söyleyen Yılmaz, bununla köle sistemine geçiş sağlandığını ifade etti. Yılmaz, haklı taleplerini dile getirmek ve çalışanların talepleri karşısındaki vurdumduymazlığa tepki olarak Tıp Bayramı arifesinde iş bıraktıklarını kaydetti.