Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Ümran Özçelik isimli vatandaş, tele satış yönetimi ile aldığı telefon arızalı çıkınca dolandırıldığını anladı. Kendisine gelen bir telefon ile özel hastaneler ve ulaşım hizmetlerinde indirim sağlayan bir kartın kendisine gönderileceği, ayrıca Samsung S4 telefonunda hediye edileceği taahhüdünü alan Özçelik, 278 lira ile kapıda ödemeli sipariş verdi. PTT aracılığıyla kendisine gelen kargoya ödeme yapan Özçelik, kendisine gelen telefonun Çin malı ve sahte olduğunu gördü.


Firmayı arayarak durumu izah eden Özçelik’e kargoyu geri göndermesi istendi. Kendisine bir süre sonra gelen son kargoda yeni telefonu gören Özçelik, sorunu çözmeyince savcılığın yolunu tutu.


Özçelik; “Bana telefon ile ulaşan bir bayan kampanyalarının olduğunu söyledi. Bana, özel hastanelerde yüzde 50, hava yolu şirketlerinde ise 75’e varan indirim sağlayacak bir kart göndereceklerini söyledi. Bunu yanında ayrıca Samsung S4 akıllı telefonda hediye ettiklerini belirtti. Bunun sadece 278 lira olduğunu söyledi. Bana çok uygun geldi. Kapıda ödeme yapacaktım. Ürün geldi. Ödemeyi yaptım. Ancak telefon arızlı ve belirtikleri gibi orijinal çıkmadı.” ifadelerini kullandı.

Firmaya ulaşarak durumu ilettiğini kaydeden Özçelik, ancak olumlu bir netice alamadığını aktardı.

Özçelik, "Gönderdiğim kargonun aynısını tekrar bana gönderdiler. Telefon arızalı. Değiştirmediler. Her aradığımda ‘kargoyu tekrar gönder’ deyip beni oyalıyorlar. Soruna çözüm bulamadım. Yani dolandırıldım. Bunun için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bizim köylülerde aynı şekilde telefon ile ürün aldılar. Ancak onlara telefon kutusunda armut gönderdiler. Bunun önüne geçilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.