Cihan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ufuk Büro Çalışanları Sendikası (Ufuk Büro -Sen) Genel Başkanı Fatih Tekin Samsun'da sendika üyeleri ile buluştu.

Ufuk Büro-Sen'nin kuruluş amaçlarını ve hedefleri hakkında bilgiler vererek sendikaların toplumdaki en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Tekin, ülkemizde sendikaların yanlış yapılandığını söyledi. Sendikaların siyasete yön vermesi gerekirken siyasi partilerin sendikalara yön verdiğini, sendikaları bir arka bahçe gibi gördüklerini ifade etti. Özellikle son yıllarda sarı sendikacılığın yapıldığını söyleyen Fatih Tekin, son iki yılda çalışanların büyük hak kayıpları yaşadığını ve enflasyon karşısında ezildiğini belirtti. Sarı sendikacılık yapan sendikalardan dolayı memurun şuan 200 TL daha düşük maaş aldığını vurgulayan Tekin, "Ufuk Büro Sen çalışanlar arasında ayrım yapmadan herkesi, her görüşü kucaklayan, birleştiren bir anlayışla yola çıktı. Bu anlamda herkesi birleştiren bir çatı olacak Sendika olarak hedeflerimize yavaş ama emin adımlarla gideceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden birleştirici bir güç olarak en büyük sendika olma arzusundayız." dedi.

Her bir üyeden sendikaya sahip çıkmalarını isteyen Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin sendika üyeleriyle bugün Samsun'da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Türkiyeyi karış karış gezdiklerini ve memurun sorunlarını yakından takip ettiklerini Ankara'da oturup masabaşı sendikacılığı yapmayacaklarını belirtti.