Cihan Sendikalara Konfederasyonu (-SEN)’na bağlı faaliyet gösteren Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) kuruluşunun 1.yıldönümünü kutladı.

Ufuk Sağlık Sen Başkanı Adnan Bayraktar; “Sosyal adalet ve refahın en üst düzeye çıkması için, ötekileştirmeden, üreten, düşünen, vicdanı hür, fikri hür çalışan ama çalmayan memurların yetişmesine katkı sağlamak için haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olmak için, 2014 yılında tam da bugün sendikalarımız kurulmuştur” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Ufuk Sağlık Sen başkanı Adnan Bayraktar; “Değerli dostlar, sendikamız; memurların her türlü hak ve menfaatlerini koruyup kollayıp, geliştirmek ve iyi, kötü tüm zamanlarında yanlarında olmak için, memur ile idare arasında sorunların çözülmesi adına, bir köprü vazifesi görmek için, sosyal adalet ve refahın en üst düzeye çıkması için, ötekileştirmeden, üreten, düşünen, vicdanı hür, fikri hür çalışan ama çalmayan memurların yetişmesine katkı sağlamak için, Tüm haklarını hukuki zeminden çıkmadan sonuna kadar aramak için Hz. Adem (a.s)’ın çocuklarından Habil ile Kabil’in davasında iyi ile kötünün yanlışla doğrunun davasında Habil’in yanında olabilmek için, Efendimiz (sas)’ın “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” hadisi şerifi ışığında, hakkın, hukukun, adaletin, özgürlüğün ve demokrasinin yanında, haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında olmak için, 2014 yılında tam da bugün sendikalarımız kurulmuştur” şeklinde konuştu.

'DEVLET AMBULANSLARI, “AMBULANS SÜRÜŞ TEKNİKLERİ EĞİTİMİ” ALMAYAN TAŞERON İŞÇİLERE TESLİM'

Hizmet kollarımızda yığınla bekleyen sorunların, siyasi malzeme ve seçim rantı olarak kullanılmadan, bir an evvel çözülmesi gerekir diyen Bayraktar; “Toplu sözleşme masasında memur haklarının yeterince savunulmamasından ötürü memurun enflasyon canavarına yenik düşüyor. Liyakata, mesleki bilgi ve beceriye bakılmadan vip torpil listelerinin devreye sokularak akrabaların yönetici olarak atanıyor. Doğum yapan bir anneye doğum parası olarak 103 TL ödenirken, doğum yapan bir ineğin sahibine ise 375 TL ödenmesi nasıl bir mantıkla açıklanabilir. Gece gündüz demeden çalışan, her türlü vakaya koşan, kimi zaman bulaşıcı hastalıklara maruz kalıp, kimi zamanda hasta ve yakınlarından şiddet gören sağlık personellerinin hala yıpranma payı alamaması büyük bir haksızlık olarak karşımızda durmaktadır. Devlet ambulanslarının “Ambulans sürüş teknikleri eğitimi” almayan taşeron işçilere teslim edilmesiyle ambulans kazaları sonucu artan şehid sağlık personelleri her geçen gün artmaktadır. Sendikal faaliyetler doğrultusunda özgürlük ve demokrasi eylemlerinde üyelerimizi sindirmek için kaldırımı işgal ediyorsunuz diyerek ceza yazılması ve görev yerlerinin değiştirilmesi de ülkemizde adaletin ve demokrasinin geldiği son noktadır” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR İDEOLOJİK VE SİYASİ YAPININ ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ’

Sendika Başkanı Bayraktar; “Saygıdeğer konuklar, kişilerin siyasi ve ideolojik fikirlerine bakılarak fişlenmesi ve görevden alınması gibi anlatılması zamana sığmayacak yüzlerce sorun, çözülmeyi beklemektedir. Ufuk Sağlık Sen olarak biz, sorunların çözülmesi için hiçbir ideolojik ve siyasi yapının öncüsü, sözcüsü ve arka bahçesi olmadan sendikal haklarımızı kullanarak hizmet kolumuzun menfaatini koruyacağımıza ve sorunların sürekli takipçisi olacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

‘MİNNETİ OLANIN İZZETİ, İZZETİ OLANIN DA MİNNETİ OLMAZ’

Biz biliyoruz ki, “Minneti olanın izzeti, izzeti olanın da minneti olmaz" diyen Bayraktar şöyle devam etti; “İnançla geril, insana sevgi duy, kalmasın el açmadığın bir mahzun gönül diyerek herkese kucak açacak, üyelerimizin dertleri ile dertleneceğiz. Değerli dostlar buradan birkaç cümle ile yetkililere seslenmek istiyorum ve diyorum ki, geliniz, bu güzel vatanımızın bekası, aziz milletimizin rahatı ve huzuru için, sosyal adaletin sağlanması, özgürlük ve demokrasinin ülkemizde yer bulabilmesi için çalışalım. Geliniz, memurların yığınla bekleyen sorunlarını çözerek insanların barış içinde yaşadığı bir ülke için çalışalım. Ve geliniz, kendi ürettiğiniz ve hiçbir aslı olmayan sorunları bırakarak hep birlikte asıl sorunların çözümü için çalışalım”.

Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen kutlama gecesine katılan, Cihan Sendikalar Konfederasyonu bünyesinde bulunan 10 sendika başkanına hizmetlerinden dolayı plaket verildi. Programda Türk halk müziği sanatçısı Gökmen türküleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.