Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Başkanı Adnan Bayraktar, sağlık sektöründe yaşanan sorunların çözümü için gerekli adımları atacaklarını belirterek, “Yıpranma payını söke söke alacağız.” dedi.

Ufuk Sağlık Sen üyeleri, Sendika Başkanı Adnan Bayraktar öncülüğünde Gaziantep’te bir araya geldi. Sağlıkta yaşanan sorunları gündeme getiren Bayraktar, paralel paranoyası ile memurlar ötekileştirilerek mobbinglere maruz bırakıldığını savundu.

Sağlık personellerine yönelik şiddetin önüne geçilemediğini hatırlatan Bayraktar, “Gün geçmiyor ki Türkiye’nin herhangi bir yerinden sağlıkta şiddet haberi almayalım. Sağlıkta şiddeti engelleyeceğiz dediler, hala belliyoruz engellenemedi. Yandaş sendika, 1,5 yıl önce yıpranma payının sözünü aldıklarını söyledi ancak bir adım atılmadı. Bize üye olan arkadaşlarımızı mahcup etmeyeceğiz. Sağlıktaki sorunların çözümü için gerekli adımları atacağız. Yıpranma payını söke söke alacağız.” diye konuştu.

HEMŞİRELER İÇİN KREŞLER YAPILMALI

Sağlık çalışanlarına yönelik bir takım düzenlemeler için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti: “Röntgen ve laboratuvar teknisyenlerinin ve acilde çalışan arkadaşlarımızın artık riskli birim üzerinden döner sermaye almaları önündeki engelin kaldırılmasını istiyoruz. Riskli ortamda çalışan sağlık çalışanlarımızın dini bayramlar öncesinde ikramiye ile ödüllendirilmesini istiyoruz. Hemşire arkadaşlarımızın motivasyonunun yüksek olması için hastanelerde 24 saat hizmet verecek çocuk bakım odaları ve kreşlerin yapılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın nöbet süresinde belli zaman aralıkları ile çocuklarını ziyaret edebilmelidir.”