Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemekte sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Bayraktar, "Her gün bir hastaneden doktorun dövüldüğünü veya bir hemşirenin itildiği, kakıldığını duyuyoruz. Hakikaten şiddetin önüne geçilmesi lazım. Birinci sorun bu” dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkan Adnan Bayraktar basın mensuplarıyla Baklavacı Hacıbaba’da iftar yemeğinde bir araya geldi.

“SENDİKA SİYASİ PARTİLERİN ARKASINDA GEZEREK OY TOPLAMAK İÇİN, O İNSANLAR ORAYA GETİRMEDİ Kİ O ÇALIŞANLARI”

Yemek sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, bazı sendikaların siyasi ilişkilerini eleştirdi. Bayraktar, "Yani maalesef sendika sendikacılıktan çok başka şeyler yapıyor. Yani bir ile gitmiştim seçimlerin hemen 1-2 hafta öncesinde. Orada bizim Ufuk Sağlık-Sen temsilcisi arkadaşımız bahsediyor ve diyor ki, 'geçen bir sağlık çalışanı geldi yanıma, sendikacılığı siz yapıyorsunuz. Memur-Sen’e bağlık Sağlık-Sen’in temsilcisi şuanda milletvekili adayıyla birlikte köy köy oy topluyor’ diyor. Sendika bu değildir ki. Sendika siyasi partilerin arkasında gezerek oy toplamak için, o insanlar oraya getirmedi ki o çalışanları.” şeklinde konuştu.

“BU TÜR SORUNLAR HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN DE SEÇİM BEYANNAMELERİNDE DE YOKTU”

Sağlık alanında sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete de değinen Bayraktar, şunları söyledi, "İlk hepinizin malumu Ramazan’dan hemen önce bir doktor öldürüldü. Bu sürekli oluyor. Gün geçmesin ki bir hastaneden şiddet haberi almayalım. Her gün bir hastaneden doktorun dövüldüğünü veya bir hemşirenin itildiği, kakıldığını duyuyoruz. Hakikaten şiddetin önüne geçilmesi lazım. Birinci sorun bu. Sağlık çalışanı vefakâr, cefakar bir çalışandır. Onların değerinin bilinmesi lazım. Birincisi şiddetin önlenmesini istiyoruz. İkincisi de yani bu şiddete maruz kalmasına rağmen, her türlü riskli birimlerde çalışmasına rağmen bulaşıcı hastalıklarla uğraşmasına, onları tedavi etmesine rağmen yıllardır yıllanmış bir sorun oluyor yıpranma payı alınamadı maalesef. Bundan bir buçuk yıl önce yetkili sendika bunun sözünü aldık şuanda bize de görev verdiler üzerinde çalışıyoruz, bu sorunu çözeceğiz demişlerdi ama hala maalesef bekliyoruz. Bu tür sorunlar hiçbir siyasi partinin de seçim beyannamelerinde de yoktu. Yani sanki bu sorunları kimse görmüyor. Sanki hiç doktor dövülmüyor, öldürülmüyor. Bunlar görülmüyor ve beyannamelere de konulmamış." ifadelerini kullandı.