Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, Ocak ayında yaşanan sabit ek ödemelerin gecikmesi sorunun şubat ayında da devam ettiğini açıkladı. İdarecilerin mevzuat gereği sabit ek ödemeleri zamanında yapmak zorunda olduğunu belirten Bayraktar, “Döner koltukta oturanların, döner sermayeyi döndürmek vazifesidir.” dedi.

Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, geciktirilen şubat ayı ek ödemelerine dair yazılı bir açıklama yaptı. Maaşla birlikte ödenmesi gereken sabit ek ödemelerin gecikme probleminin şubat ayında da devam ettiğini belirten Bayraktar, “Ocak ayındaki sabit ek ödemelerin gecikmesini yılın başı nedeniyle aksaklık olabileceği düşüncesiyle mazur görmeye çalışan sağlık personeli, şubat ayında da aynı problemle karşı karşıya kalmıştır.” dedi.

Sağlık çalışanlarının bu aksaklıktan ötürü var olan sıkıntısına yeni sıkıntılar eklendiğini ve mağduriyet yaşadığını kaydeden Bayraktar, “Her gün yeni bir zam haberiyle güne uyanırken maaşına ancak yüzde 3 zam yapılıp enflasyon canavarına yenik düşürülen ve bu nedenle geçim sıkıntısı yaşayan sağlık çalışanlarının maaş ve ek ödemeye göre yaptıkları aylık planları alt üst olmuştur. Sağlık çalışanlarının kanuni hakkı olan sabit ödemeleri zamanında ödemekle yükümlü olan idarenin, bu konuda tatmin edici ve net bir açıklama yapmaması sağlık çalışanına gelecek günler adına ciddi kaygılar yaşatmaktadır.” diye konuştu.

Bayraktar, “Sağlık çalışanlarına bu mağduriyeti yaşatan idareciler bilmelidir ki, mevzuat gereği sabit ek ödemeleri zamanında yapmak zorundalar. Döner koltukta oturanların, döner sermayeyi döndürmek vazifesidir.” açıklamasında bulundu.