Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, "Memur yine enflasyon altına mahkum edildi ve sözleşme imzalandıktan sonra artan dolar, alınan zamları anında eritti” dedi.

Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, kamu işveren heyeti ve konfederasyon arasında imzalanarak, memurların 2016-2017 maaş oranlarını ve haklarının kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yaptı.

'NE YAZIK Kİ FAYDASIZ SÜRPRİZLER İLE SONUÇLANDI'

Görüşmeler sonrasında memurun bir çok hakkının masada bırakılarak son bulduğunu belirten Bayraktar; " 'Tarihi başarı’ başlığıyla komedi filmini andıran, ancak içeriğinde dram sahneleri bol olan film. Hak aramaktan ve hakkı savunmaktan yoksun, oyuncular tarafından eksik senaryo ile başladı ve memurun birçok hakkı masada bırakılarak son buldu. İlk olarak 2011 yılında başlayan ve 2013 yılında masada memurun tuş edilmesiyle, sendikacıların bir takım sözler alarak çalışanları enflasyona ezdirmeleri ile sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri, bu yıl da kamu işveren heyeti ve konfederasyon arasında imzalanan ne yazık ki faydasız sürprizler ile sonuçlandı.” ifadelerini kullandı.

'MEMUR YİNE ENFLASYON ALTINA MAHKÛM EDİLDİ'

Memurun yine enflasyon altına mahkum edildiğini dile getiren Adnan Bayraktar, "Anadolu'da eğlence sırasında oynanan bıçak oyunu gibi sahnede bıçak sallayıp, oyunun sonunda kucaklaşan oyuncular misali 'masayı terk ettik' naraları atan yetkili konfederasyon, 2016 yılı için yüzde %8+%8 ve 2017 yılı için ise %7+%7 talep ederken, 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 yılı için ise yüzde 3+4’e 'evet' dedi. Euronun 3,4 TL, doların 3 TL, altının gram fiyatının ise 110 TL’yi bulduğu, etin kilosunun yaklaşık 40 TL olduğu, elektrik, su ve yakıta her geçen gün zam yapıldığı bir dönemde memur yine enflasyon altına mahkum edildi ve sözleşme imzalandıktan sonra artan dolar, alınan zamları anında eritti. Ülkemizin ekonomik olarak en sıkıntılı dönemlerinden 2003 yılında birinci 6 ay için %13, ikinci 6 ay için %15 zam yapılırken , doların 3 TL ye çıkarak gizli bir şekilde devülasyonun yaşandığı bir dönemde yapılan zam, akla malum yetkili sendika yokken memur daha fazla mı zam alıyordu sorusunu getiriyor." şeklinde konuştu.

'TARİH TEKERRÜR ETTİ VE OLAN MEMURA OLDU'

Görüşülen konular dışında gündeme dahi getirilmeyen taleplerin de olduğunu belirten Bayraktar, talepleri şöyle açıkladı: "Disiplin affı konusunda herhangi bir çalışma yapılmadı. Binlerce sağlık personeli atama beklerken sağlık hizmetlerinin taşeron eline verilmemesi görüşülmedi, Vekil ebelerin, dışarıdan sözleşmeli çalışan ASE'lerin beklediği kadro verilmedi, sağlık personelinin çocuklarına 24 saat hizmet verecek kreş için görüşme yapılmadı. Son dönemlerde sürekli artan sağlıkta şiddet konusunda çalışma olmadı. Riskli birimler yeniden gözden geçirilmedi, gerekli iyileştirmeler yapılmadı. Sağlık yöneticilerinin atanmalarında liyakat ve rekabetin ön plana getirilmesi görüşülmedi. Keyfi soruşturma ve disiplin cezaları asılsız ve mesnetsiz ihbar ve şikâyetler üzerine açığa alınmalarla ilgili herhangi bir görüşme yapılmadı. Memurun hakkını gasp ederek hakkı olanı almayanlar, şimdi 'tarihi başarı elde ettik' diyerek memuru kandırmaya devam ediyor. Tarih tekerrür etti ve olan memura oldu."