Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmetler Görevlileri Sendikası, Samsun'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için Çankırı Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklamasında bulundu.

Ufuk Sağlık-Sen Çankırı temsilciliği yaptığı basın açıklamasında, çalışanlara yönelik şiddetin en fazla görüldüğü kurumların başında hastanelerin geldiğini, şiddetin önlenmesi konusunda düzenlemelerin ele alınmadığını ve şiddet uygulayanlara yönelik yasal müeyyidelerin gözden geçirilmediğini belirtip şu ifadelere yer verdi: "Bu konudaki ciddi ısrarlarımıza rağmen Türkiye'de maalesef normalleşmeye doğru giden şiddet olayları gün geçtikçe artmaktadır. Şehit Dr. Ersin Aslan'dan sonra Dr. Kamil Furtun'un da şehit edilmesi sağlık çalışanlarını büyük üzüntüye boğmuş ve tedirginliklere sürüklemiştir. Hastaneye şehit edilen doktorların sadece isimlerini vermek ne şiddeti bitirmektedir ne de çözüm olmaktadır. Hiç bir alt yapı oluşturulmadan vatandaşların sağlık teşkilatından beklentileri yükseltilerek sağlık çalışanını hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getirilmesi bu sorunun en önemli unsurudur. Halkımıza fedakarca hizmet sunmak için gecesini gündüzüne katan sağlık personelini daha fazla bu durumla karşı karşıya getirmeyin. Biz şiddete uğramadan ve ölmeden vatandaşımıza imkanlar dahilinde sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.”

"Güvenlik zafiyetinin bir canın daha yitip gitmesine neden olduğu ülkemizde ne yazık ki seçim bildirgelerinde şiddet konusuna yer verilmemiştir." diyerek açıklamasına devam eden Ufuk Sağlık-sen, “Sağlık camiası olarak şiddet şehitleri son bulsun istiyoruz.Günü kurtaran tedbirlere tahammülümüz kalmadı artık. Siyasetçiler, partiler, hükümet, bakanlık, sendikalar, meslek örgütleri, basın ve vatandaşlarımız burada hepimize büyük görevler düşüyor. Günü kurtaran taziyeler den ziyade bu sorunu ortadan kaldıracak çözümlerde de buluşmamız gerekiyor. Bu olayı sıcaklığı geçtikten sonra herkes kendi atmosferine dönmemeli, çözümlerin takipçisi olmalıyız, Ufuk Sağlık Sen olarak her zaman çözümün takipçisi olacağız ve insan hayatını ilgilendiren bu meselede ve diğer sorunların çözümünde de her zaman işbirliğinin ve çözümün tarafı olacağız. Ufuk Sağlık-Sen olarak yaşamını yitiren doktor arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.