Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kentte, 15 Temmuz'dan beri meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, dua etti. Alanda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşların nöbetine, sanatçı Uğur Işılak da sevilen şarkılarını seslendirerek destek verdi.

Uğur Işılak, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri iki ayrı duyguyu yaşadıklarını, bunların hüzün ve sevinç olduğunu söyledi.

Milletin bugüne kadar birçok darbe gördüğünü anımsatan Işılak, şöyle konuştu:

"Birçok darbeden mağduriyetler yaşadık fakat bu hakikaten farklı bir darbe teşebbüsüydü. Millet ayaktaydı ve bu sebeple bir gecede millet ayağa kalkınca darbeyi püskürttük ama bunun karşılığında 240 yiğidi bu vatan uğrunda şehit verdik. İşte meydanlarda bu hüznü paylaşmak için bir araya geliyoruz ama diğer bir tarafı daha var. 50 yılın içerisinde 5 darbe yaşadık. Her defasında onlar, güdümlü olanlar, beynini satanlar, yüreğini satanlar galip geldi bu ülkede. İlk defa millet galip geldi, milletin zaferini kutlamak için meydanlardayız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Işılak'a çiçek hediye etti.

- Işılak, Elbistan'da vatandaşlarla bir araya geldi

FETÖ'nün darbe girişimin ardından, Elbistan Kaymakamlığının daveti üzerine ilçeye gelen sanatçı Uğur Işılak, Türk bayraklarıyla meydanı dolduran çok sayıda vatandaşa konser verdi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, milletin dik duruşunun bu alçak girişimi engellediğini belirterek zaferin daima inananların ve doğru yolda gidenlerin olacağını ifade etti. 

Konuşmaların ardından sevilen şarkılarını meydandakilerle seslendiren Işılak, ayrıca, vatan sevgisini anlatan şiirler okudu.
Işılak, darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.