Adana'nın Seyhan Belediyesi, bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 22. yılında andı.

Uğur Mumcu'nun, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban gitmesinin üzerinden tam 22 yıl geçtiğini anımsatan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, araştırmacı gazetecilik kültürünün önemli temsilcilerinden olan Mumcu'nun, Türkiye’nin aydınlık yüzünü de temsil ettiğini söyledi. Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Karalar, "Uğur Mumcu 24 Ocak Pazar günü arabasına konan bomba sonucu öldürüldü. Mumcu; yürekli, düşündüğünün arkasından giden, asla yılmayan bir savaşçı, aydın ve gazeteci kelimesinin içini dolduran özgür bir kalem idi. İğrenç, planlı düzenlenmiş bir suikast sonucu aramızdan ayrılan Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerinden tam 22 yıl geçti. Zamanın yetkilileri cinayetin kısa zamanda aydınlatılacağına ilişkin namus sözü vermişlerdi. Ne var ki şu ana kadar bu cinayeti planlayanlar ve bizzat işleyenler hakkında en ufak bir ipucu elde edilmiş değil." ifadelerini kullandı.

Ülkemizde basın tarihinin öldürülen gazetecilerin tarihi olduğunu belirten Karalar, öldürülen gazetecilerin listesine bakınca ürkütücü bir tablo ile karşılaşıldığını söyledi. Başkan Karalar, "Türkiye'de düşünce özgürlüğü tarihi ya da basın tarihi deyince öne çıkan nedir? Araştırmalarda öne çıkan somut olgu şu; ülkemizde basın tarihi 'öldürülen gazetecilerin tarihidir'. Osmanlı'nın çöküş sürecinden başlayarak öldürülen gazetecilerin listesine bakınca ürkütücü bir tablo ile karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Alişer Avcı'nın Uğur Mumcu'ya atfen yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışı ve sinevizyon gösterisinin ardından müzik grupları ve şiirler ile tamamlandı.