Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinde hızlı trenle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, Kayseri'nin hızlı trende doğu-batı ve kuzey güney hatlarının kavşak noktası olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i belediye hizmet binası girişinde karşıladı. Bakan Bilgin'e Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.

Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'nin ulaşımla ilgili projelerine verdiği destekten dolayı Bakan Feridun Bilgin'e teşekkür etti. Ziyaretinde Başkanlık makamındaki dev ekranda bulunan harita üzerinden hızlı tren hatları ile ilgili önemli bilgiler veren Bakan Bilgin, Kayseri'nin Türkiye'nin merkezinde ve kavşak noktasında bir şehir olduğunu, bu nedenle de bakanlıkları tarafından yapılan ve yapılması gereken projeler bulunduğunu söyledi. Kayseri-Ankara ve Kayseri-Antalya hızlı tren hatlarının proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bakan Feridun Bilgin, projelerin 2016 sonuna kadar bitirilerek ihaleye çıkılacağını kaydetti. Ankara-Sivas hattı ile eş zamanlı olarak Kayseri-Ankara hattının bitirileceğini vurgulayan Bakan Bilgin, kuzeyden Samsun, güneyden Antalya ve Mersin, doğudan Sivas, Erzurum, batıdan İzmir, Bursa ve İstanbul'a uzanacak hızlı tren hatlarının kavşak noktasının Kayseri olacağını ve Kayseri'den bu illerin tamamına ulaşılacağını belirtti. Ulaştırma Bakanı Bilgin, hızlı tren hatları tamamlanınca Kayseri'den Ankara'ya 1 saat 35 dakikada, Konya'ya 1 saat 45 dakikada, İstanbul'a 5 saat 5 dakikada, Antalya'ya 3 saat 26 dakikada ve İzmir'e ise 4 saat 56 dakikada ulaşılabileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinde havaalanının genişletilmesi, karayollarındaki bağlantı yolları, lojistik merkez gibi çalışmaların da süratle yürütüldüğünü ifade ederek, Kayseri'ye hayata geçirilecek projelerle ilgili karşılıklı çalışmalar yapmak için geldiğini belirtti.