Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, İstanbul’da avukatlık bürosunun abluka altına alınması olayı ile ilgili ülkenin hukuk devleti olma yolunda karanlık bir dönemden geçtiğini belirterek, “Saldırılar avukatlara değil vatandaşın savunma hakkına yapılmaktadır.” diye kaydetti.

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, ‘Avukatlık bürosunun abluka altına alınması’ ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İstanbul’da dün gece saat 02:30’da bir avukatlık bürosunun polis tarafından abluka altına alınması olayının yaşandığını ifade eden Kasap, “Türkiye’de hukuk adına çok ciddi endişelenmemiz gereken bir sürece girildiğini göstermektedir. Yapılan arama bir suç soruşturmasının doğal bir sonucu değil savunma hakkına açık bir saldırı niteliği taşımaktadır.” şeklinde belirtti.

Ülkemizin hukuk devleti olma yolunda karanlık bir dönemden geçtiğini kaydeden Kasap, “Gerçek suçlular ve teröristler ortada ellerini kollarını sallayarak gezerken vatandaşı savunma hakkını ifa eden avukatlık bürolarına 40 polisle gece baskını yapmanın hiçbir mantıklı izahı yoktur. Arama gerekçesinde belirtilen “şüphelileri avukat bürolarında sakladıkları” gerekçesinin de uydurma olduğu arama sonucunda anlaşılmıştır. Meslektaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” diye vurguladı.

Sorumlular hakkında derhal işlem yapılması gerektiğini vurgulayan Kasap, “Yargılamanın en önemli sac ayaklarından biri olan avukatlar olmadan adil bir yargılamadan söz etmek mümkün değildir. Hukuk devletinin ayaklar altına alındığı zamanlarda avukatlar siyasal iktidarların hep hedefinde olmuştur. Ancak bilinmelidir ki avukatlar hiçbir zaman hukuksuzluğa geçit vermeyecektir. Son günlerde asimetrik olarak avukatlara yapılan tüm saldırılara derhal son verilmelidir.” şeklinde ifade etti.