Büro Emekçileri Sendikası (BES) Gaziantep Şube Başkanı Mithat Kurt, Türkiye'de ülke içi muhalefeti bastırmak için adım adım polis devletine doğru gidildiğini ifade ederek, “Ülke kaynakları topa, tüfeğe, biber gazı, gaz fişeği ve TOMA'ya aktarılmakta.” dedi.

BES üyeleri, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı önünde, vergideki adaletsizliği protesto etti. Burada konuşan BES Şube Başkanı Kurt, ülkede gelir vergisi ödeyenlerin çoğunluğunu ücretlilerin oluşturduğunu söyledi. Gelir ve kazanç üzerinden alınan vergilerin yaklaşık üçte ikisinin ücretliler tarafından ödendiğini vurgulayan Kurt, “Toplam vergi gelirleri içinde yüzde 70'leri aşan dolaylı vergiler, çalışanlarının vergi yükünü daha da artırmakta.” diye konuştu.

AK Parti iktidarını eleştiren Kurt, “Bölgenin jandarmalığına soyunmaya çalışan AKP iktidarının izlediği politikalar sonucunda askeri harcamalar sürekli artarken, ülke içi muhalefeti bastırmak için adım adım polis devletine doğru giden Türkiye'de ülke kaynakları topa, tüfeğe, biber gazı, gaz fişeği ve TOMA'ya aktarılmaktadır. 'Ödemiş olduğunuz her kuruş vergi, size okul, hastane, yol, su ve elektrik olarak geri dönecektir' sözünün yerini, AKP iktidarında, 'Ödemiş olduğunuz her kuruş vergi, sermayeye faiz ve teşvik olarak giderken, size biber gazı, gaz fişeği, tazyikli su ve polis copu olarak geri dönecektir' sözü almıştır.” şeklinde konuştu.