Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ülkede son yıllarda yaşanan ekonomik belirsizlik ve kaos ortamının toplumun bütün kesimlerini mağdur ettiğini belirterek, "Halktan, mazlumdan ve haklıdan daha güçlüsü yoktur." diye konuştu.

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar, toplumun demokrasiye, temel insan haklarına ve cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmasının gerektiğini ifade etti. Ülkede yaşanan toplumsal gerginliğin ekonomiye, dış politikaya olumsuz yansıdığını belirten Bayraktar,"Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım" dedi. Bayraktar, çalışan kesimlerin iktidar tarafından görülmediğinin ve milli gelirden pay alamadığına vurgu yaparak,“Öğretmeninden, memurundan emeklisine, asgari ücretlisinden işçisine, taşeronuna kadar sizi gören var mı? Milli gelir artışın kimin cebine giriyor. Halk her geçeng ün fakirleşirken, adil gelir dağılımını rüyamızda görmemize dahi müsaade edilmiyor. Halk olarak gücümüzün farkında olmalıyız. Halktan, mazlumdan ve haklıdan daha güçlüsü yoktur. Milli gelir pastasındaki payımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Bayraktar, liyakatli kişilerin kamuda hak ettiği makama gelemediğini de sözlerine ekleyerek, "Çalışan, üreten insanlar hakkı olan makama gelemiyor, tersine infaz ediliyorsa, hukuka güven bittiyse, çalışanlar açıkça tehdit ediliyorsa, bu gidişata artık 'dur' demek gerekiyor. VIP torpillerle insanlar işe yerleştiriliyor. İktidar partisi yandaşları kamuda yüksek makamlara sınavsız, liyakatsizce atanıyor." açıklamasında bulundu.