Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 112 Acil Servis'te çalışan 2 kişinin kendi aralarında sosyal paylaşım sitesinden Alevilere hakaret ettiği iddiası üzerine SES Dersim Şubesi yazılı açıklama yaptı. Ülkenin yetkili ağızları tarafından millet, dil, inanç ve toplumsal cinsiyet temelinde ayrımcı söylemler yapıldığı, yaşanan olayların da bu söylemlerin sonucu olarak ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz günlerde Ovacık ilçesinde 2 acil tıp teknisyeninin internet üzerinde Alevi kadınlarla ilgili kendi aralarında yaptıkları konuşmalar, bu egemen zihniyetin apaçık göstergesidir. Ovacık ilçesinde sağlık hizmeti sunmak için görev yapan bu 2 personelin Alevileri ve kadınları aşağılayan, hakaret eden, gerici, ırkçı, mezhepçi ve cinsiyetçi konuşmaları aslında yüzde yüze yakını Alevi olan ve ortalama yüzde 50'sinin kadın olduğu Ovacık halkından ne kadar nefret ettiklerini, bakış açılarının ne seviyede olduğunu ve hiçbir şekilde orada hizmet vermemeleri gerektiğini apaçık ortaya koymuşlardır."

Açıklamada, söz konusu kişilerin nefret ettikleri bir topluma sağlık hizmeti veremeyeceği belirtilerek, görevlerine son verilmesi talep edildi. Sağlık-Sen Başkanı ve 112 Şube Müdürü ile diğer yetkililere seslenilen açıklamada, "Alevilere ve kadınlara karşı nefret suçları işleyen bu Sağlık Sen üyeleri hakkında bir sendika başkanı olarak, veya bir kurum amiri olarak ne yaptınız? Disiplin kuruluna sevk ettiniz mi? Yoksa üyeleriniz olmaya devam mı edecekler? Herhangi bir idari işlem başlattınız mı? Bu şekilde herhangi bir şey yapmayarak siz de bu nefret suçuna ortak olmuyor musunuz?" soruları soruldu.