Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kayış mesajında şunları söyledi:

“Türk milletinin istiklal ve istikbalini her şartta muhafaza ve müdafaa edeceği şanlı tarihe bakıldığında açıkça ortadadır. Verdiği inanılmaz mücadeleler sonucu bugün 96 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti bunun ispatıdır. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandıran Türk Milleti, bu zaferini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük eserim" şeklinde ifade ettiği Cumhuriyet'in ilanı ile Türk milletinin esaretini isteyen tüm dalkavukçu düşüncelerin hayalleri suya düşmüştür. Himaye altına alınmak istenen Türk Milleti bağımlı olmamış, esir düşmemiş, esareti bağrından söküp atmıştır.

Elbette Cumhuriyet kolay elde edilmiş bir rejim değildir. Cumhuriyet'in ilanına kadar verilen emek hepimizin üzerine haktır. Kundaktaki bebekten hasta yatağındaki büyüklerimize kadar; her bölgeden, her yaştan, kadın-erkek ayırt etmeksizin kan, gözyaşı ve açlıkla mücadelesinin hakkıdır. Zor şartlar altında, gelecek nesillerin manda ve himaye altına girmemesi için canıyla bu vatanı siper eden ecdadın hakkını ödeyebilmenin tek yolu Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa ederek Türkiye Cumhuriyeti'ni; ‘ilimde, bilimde ve fende daha iyiye daha ileriye taşımak’ sorumluluğu ile bilinçlendirilmiş nesiller yetiştirmektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacak yükselen yeni nesildir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyor, kendisini Cumhuriyet'i muhafaza ve müdafaa etmekle görevli hisseden herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”