Ülkü Ocakları Gaziantep İl Teşkilatı tarafından, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleşen katliamda hayatını kaybedenler ve geçtiğimiz gün Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma töreni düzenledi.

Kırkayak Parkı'nda toplanan teşkilat mensupları, Yeşilsu'da bulunan Şehitler Abidesi'ne sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada toplanan kalabalık daha sonra dua edilmesi ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, “Zordur bu dünyada Türk olmak. Türk olmak, Hocalı'da, Kıbrıs'ta, Anadolu'da, Balkanlar'da, dünyanın dört bir yanında soykırıma uğrayıp, hiç yapmadığı bir soykırımla suçlanmaktır. Sözde soykırım borusunu öttüren Ermeniler, 26 Şubat 1992 günü soykırımın ne olduğunu dünyaya tanıtmışlardır. Mazlum, silahsız halkı, gaddarca öldürmekle kalmayıp işkencelere maruz bırakmış, küçük çocukların gözlerini çıkartacak kadar hainleşmişlerdir.” diye konuştu.