İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Çin’de yaşayan Uygurlara yapılan baskıların protestosu sırasında, Çinli zannedilip Koreli turistlerin dövüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ülkücülere yönelik algı operasyonu yapıldığını öne süren Yıldırım, haberi yapanlar hakkında şikayetçi olacaklarını belirtti.

Ülkücülerin, Çin’in Şincan bölgesinde yaşayan Uygurlara yapılan baskıların sonlandırılması için Sultanahmet’te yaptığı protestoda Çinli zannedilen Koreli turistlerin dövüldüğü medyada yer almıştı. Olayla ilgili Ülkü Ocakları yetkilileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi aldı. Emniyette yetkililerle konuşan Ülkücü grup adına İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım bir açıklama yaptı. 4 Temmuz Cumartesi günü Uygurlara yapılan baskı ve zulümleri anlatabilmek için Beyazıt’tan Sultanahmet’e bir etkinlik tertip ettiklerini aktaran Yıldırım, “Etkinlik Doğu Türkistan’dan buraya gelenlerin zulmü anlatmasıyla devam etti. Medyada ‘Ülkücüler Çinli zannetti. Koreliye saldırdı’ yazılı haberler çıktı. Böyle bir haberi medyada gördük. Böyle bir saldırının bizim tarafımızdan gerçekleştirilmediğini söyledik. Koreli değil, Çinli dahi olsa onların Allah’ın emaneti olduğunu söyledik. Hatta Beyazıt’tan Sultanahmet’e gelene kadar birçok turist bizi destekledi. Burada bir algı operasyonuyla olayın uzağındaki bir Koreli çekilmiş. Oradaki polisle tartışma yaşandığı zaman turist kafilesini uzaklaştırmışlar. Oradaki Koreli turist de 'Ben Çinli değil, Koreliyim.' demiş. Güler yüzlü bir şekilde bunu anlattı. Saldırılan bir insan gülerek bunu dile getiremez.” dedi.

Basında ülkücü camiaya zarar verilen haber yapıldığını aktaran Yıldırım, “Bizim yürüyüşümüzde kimseye zarar gelecek bir şey olmamıştır. Buna asla müsaade etmeyiz. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Doğan Haber Ajansı (DHA) ‘Koreli turistler şikayetçi oldu.’ diye haber yaptı. Bilgi almak için DHA’yı aradık. Kaynaklandıramadılar. Emniyet böyle bir şikayetin olmadığını beyan etti. İnanılmaz algı operasyonu yapılıyor. Doğu Türkistan’daki arkadaşlarımız büyük zulüm görürken, sanki Koreli dövülmüş gibi lanse ettirildi. Haberin hiçbir dayanağının olmadığını görüyoruz. Bununla alakalı bir dava açacağız. Tazminat davası açarak, kazandığımız parayı Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize göndereceğiz. Bir an önce DHA’nın Ülkücülerden ve Doğu Türkistan halkından özür dilemesini bekliyoruz. Bu haberin yanlış olduğunu duyurmanızı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

'GERGİNLİĞİN SEBEBİ SİVİL POLİS MEMURU İLE TARTIŞMA'

Sultanahmet’te yaşanan gerginliğin sebebinin bir polis memurunun yanlış tutumu olduğunu öne süren Yıldırım, “Sivil giyimli bir polis memuru var. Bir arbede yaşanmış. Yabancı turistlerle alakası yok. İlk geldiğimiz zaman da turistler meydanda dolaşıyordu.” şeklinde konuştu.

Çin restoranına yapılan saldırı ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, bu tip saldırıları da asla tasvip etmediklerini dile getirdi.