Çankırı Üülkü Ocakları, Türk Ocakları ve Kamu-Sen ortaklaşa Cumhuriyet yürüyüşü düzenledi. Karatekin Parkı'nda başlayan yürüyüşe şube başkanları, il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Kamu-Sen il temsilcisi Nuh Yalçın yaptı. Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. “Cumhuriyetimize gereken ihtimamı göstermek, hepimizin en büyük sorumluluğudur.” dedi. Yalçın konuşmasının devamında, son dönemde artan terör olaylarını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: “PKK’lı kalleşler, sadece 7 Haziran'dan bugüne 200’e yakın askerimizi ve polisimizi şehit etmiştir. Kanlı eylemlerinin yanı sıra yol kesen kimlik kontrolü yapan, devlet memurlarını kaçıran, okul basan, yakıp yıkan eğitimi sekteye uğratmaya çabalayan, bölge halkını tehdit eden, eşkıya sürüleri şehir içinde de adeta kolluk kuvveti olmaya soyunmuş bölge halkına korku soyunmuştur."

Çok merak ediyoruz diyen Yalçın, “Terör örgütü ile masaya oturanlar, onlarla pazarlık yapabilecek kadar şuur kaybı yaşayanlar sırça köşklerinde geceleri uyuyabiliyorlar mı? O dönemde bu kanlı örgüte vaat edilen neler karşılık bulmadı, 7 Haziran sonrasında aralarında ne geçti ki, kanlı örgüt yeniden silaha sarıldı? Anasının ak sütünü içmiş tertemiz, şerefli evlatlarımız hangi hesaplarının arasında heba oluyor.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup meşaleler ve sloganlarla Büyük Camiye kadar yürüdü. Toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.