Ülkü Ocakları İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, son günlerde terör olayları nedeniyle bazı illerde Kürt kökenli vatandaşların işyerlerinin basılmasını değerlendirdi. Yalçındağ, Ülkü Ocakları'nın böyle bir hareket içinde bulunmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Terör olaylarını bahane ederek bazı illerde Kürt kökenli esnafların işyerlerinin basılması provokasyon iddialarını güçlendirmişti. Ülkü Ocakları İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ yaptığı açıklamada, “Ülkücü camianın ve Türk milletinin Kürt kökenli kardeşlerimize duyabileceği tek duygu kardeşlik duygusudur.” dedi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Yalçındağ, “Milletimizin tepkisini Kürt Kökenli kardeşlerimize yönlendirmek tam da PKK ve çözüm işbirlikçilerinin istediği şeydir.” ifadesini kullandı.

Sosyal medya üzerinden görüşlerini paylaşan Yalçındağ, ülkenin zor bir dönemden geçtiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Milletimiz devletine ve güvenlik güçlerimize terörle mücadele noktasında sonuna kadar destek vermekte ve bunun için son zamanlarda sokak protestolarında bulunmaktadır. Bu protestolar sırasında eylem yapan grupların arasına sızan bazı provokatörler bu haklı tepkiyi PKK, HDP ve çözüm ortaklarına değil de Kürt kökenli vatandaşlarımıza yönlendirmek gibi yanlış bir tavır sergilemeye çalışmaktadırlar. Milletimizin tepkisini Kürt Kökenli kardeşlerimize yönlendirmek tam da PKK ve çözüm işbirlikçilerinin istediği şeydir. Ülkücü camianın ve Türk milletinin Kürt kökenli kardeşlerimize duyabileceği tek duygu kardeşlik duygusudur. Ülkücüler Kürt kökenli vatandaşlarımıza Başbuğ Alparslan Türkeş'in dediği gibi 'Onlar ne kadar Kürt’se ben de o kadar Kürt'üm, ben ne kadar Türk’sem onlar da o kadar Türk’tür' veya rahmetli Ziya Gökalp'in dediği gibi 'Bir Kürt Türk’ü sevmiyorsa Kürt olamaz, Bir Türk de Kürt’ü sevmiyorsa gerçek manada bir Türk olamaz' sözleri çerçevesinde olabilir. Bunun dışında hareket eden hiç kimse teşkilatlarımız bünyesinde yer bulamayacak ve asla tasvip görmeyecektir. Türk'ün de Kürt'ün de ortak düşmanı terör örgütü olduğu gerçeğini her fırsatta haykırmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”