Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz iftar programında yaptığı konuşmada  “Ülke bütünlüğümüzün tartışmaya açıldığı ve bölücülerin rahatça taleplerde bulunduğu çok talihsiz bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Kılavuz, MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ülkede ve bölgede anarşinin hüküm sürdüğünü savundu. Dünyanın birçok yerinde de Müslümanlara yönelik zulümlerin devam ettiğini ifade eden Kılavuz, dualarının zulüm gören insanların yanında olduğunu belirtti. “İnsan haklarından nasibini almayan aşağılık güçler, dünyanın gözü önünde Müslüman kardeşlerimize yönelik olarak büyük bir katliam yapmaktadırlar” diyen Kılavuz, şöyle konuştu:

“Ülkücü hareket her zaman mazlumun yanında olmuş ve zalimlerin karşısında dimdik durmuştur. Ancak İslam aleminin ve Türkiye'nin mevcut olaylar karşısındaki tavrı, cılız tepkilerden öteye gidememiştir. Bu durum biran önce yerini dirilişe ve silkinişe bırakmalıdır. Ülkemizde ve bölgemizde de büyük bir kargaşa ve anarşinin hüküm sürdüğü çok net bir şekilde görülmektedir. Teröristlerin muhatap alındığı, devletimizin itibarının ayaklar altına düşürüldüğü, ülke bütünlüğümüzün tartışılmaya açıldığı ve bölücülerin rahatça taleplerde bulunduğu çok talihsiz bir dönemi yaşıyoruz. Milletimiz bu bölünme tezgahına düşmeyecektir. Türk milliyetçileri olarak bu noktada bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek zorundayız. Aksi halde ülkemiz telafisi olmayan büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Onun için birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli fitneden, dedikodudan, yönlendirmelerden uzak durmalıyız.”

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise Türkiye'nin bölünme riskiyle karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Dedeoğlu, “Bizi üzense bu tabloya rağmen kimsenin endişe taşımaması. Ancak şu unutulmasın ki bu ülkenin bir sahibi var. O da sizlersiniz. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece önümüzde kimse duramayacaktır” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı da herkesin birlik ve beraberlik içerisinde seçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı. Hükümetin başarısız politikalarını gereken cevabın sandıkta verileceğini savunan Bastırmacı, “Maalesef bölgemizdeki gelişmeler yöneticiler tarafından görülmüyor. Bu gidişe artık bir ”˜dur' demek gerekiyor. Ben inanıyorum ki bunun hesabı sandıkta sorulacaktır. O nedenle bir ve beraberlik içerisinde seçimlere katılmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hediye takdiminin yapıldığı programa, MHP'nin bölge teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.