Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli eğitim Fakültesinde Nevruz kutlaması yapıldı. Fakültede öğrenim gören Ülkücü öğrenciler, İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun resmi ve büyük Türk bayrağı açarak törenlere katıldı.

Brifing salonunda yapılan Nevruz tanıtımının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler bahçede bir araya geldi. Nevruz için hazırlanan ateşin yakılmasının ardından Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu başta olmak üzere Fakülte Dekanı Profesör Doktor Ali Azar ateşin üzerinden atlayan ilk isimler oldu. Bedensel engelli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da koltuk değneklerinin yardımı ile atladı. Öğrenciler de ateşin üzerinden atlarken, halk oyunları ekibi ve Batı Karadeniz Romanlar Derneği Roman Oyun Grubu oyunlarını sergiledi. Etkinlikler sırasında Ülkücü öğrenciler büyük Türk Bayrağı ve Fırat Çakıroğlu'nun resmi ile etkinlik alanına geldi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli eğitim Fakültesinde düzenlenen etkinlik katılımcılara pilav ve çeşitli ikramların dağıtılması ile sona erdi.