Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Ermeni Soykırımı iddialarına tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş, Atatürk anıtında son bulurken, Ülkücü gençlik Ermenistan bayrağı yaktı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı binası önünde toplanan kabalık gurup, ellerinde Türk bayrağı ile sloganlar atarak, yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra Atatürk anıtı önünde toplandı. Ülkücü gençlik ve yürüyüşe katılanlar 'Biz, biz, biz, Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', Burası Türkiye, ya sev ya terket' sloganları ile toplandıkları alanda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Anıt önünde açıklamayı yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ereğli Temsilcisi Mehmet Gencer Kamiloğlu, hükümete yüklenerek, "Hem bu ülkeyi yöneteceksiniz, hem de iki üç göbek öncesi dedelerim katildir diyeceksiniz. Geçen yıl özür dilediniz. Yetmedi bu yıl da baş danışmanınız soykırım dedi, siz özür dilediniz. Hiç bir şey olmasa yediğiniz ekmek, bu topraklar için dökülen kanlar sizleri çarpar, Allah'tan korkun." dedi.

Kamiloğlu konuşmasında, 24 Nisan 2015 tarihinin, bu günün unutulmamasını isteyerek, "Bugün, tarihte haçlı orduları nasıl topalındıysa, İslamiyet'in bayraktarlığını yapan atalarımıza nasıl saldırdıysa aynı duygularla içlerindeki nefreti kusmak için belirledikleri ve Erivan'da toplanacakları tarih. Oysa her fırsatta bilim, hak, hukuk, adalet diyen uluslararası temsilcileri bunlar, Papa da buna dahildir. Bu dediklerini ölçü alsalar yaptıklar ve söyledikleri için Ermeni yöneticilerinin yüzlerine tükürmeleri gereken temsilciler bunlar. Üstelik daha da acısı, bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olanların içler acısı durumları. Hem bu ülkeyi yöneteceksiniz, hem de iki üç göbek öncesi dedelerim katildir diyeceksiniz. Geçen yıl özür dilediniz. Yetmedi bu yıl da baş danışmanınız soykırım dedi, siz özür dilediniz. Hiç bir şey olmasa yediğiniz ekmek bu topraklar için dökülen kanlar sizleri çarpar, Allah'tan korkun. Seçimlerde Ermeni adaylarla gösterdiğiniz şirinlik kesmedi özür kuyruğuna girdiniz. Hem de Azerbaycan'ın üçte biri işgal altındayken. Sonrada hiç utanmadan, sıkılmadan, kızarmadan Azerbaycan' a gittiniz. İçimizi acıttınız. Parti taraftarlığı dolayısıyla bunlara mazeret uydurmaya çalışan herkes, Türk'e ihanet içerisindedir. Bu böyle biline. Allah'tan korkun, bu mazlum millete bu kadar yüklenmeyin. Siz bir kabile devleti değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyorsunuz. Anlayın artık. Ülkü Ocakları olarak diyoruz ki bugün insanlığın utanç günlerinden biri olarak hatırlanacak. Türk tarihinde 'Unutmayacağı' notu ile yerini alacaktır. Ancak biz bu utancı yaşatanların yüzlerine 'Türk tarihinde utanacak hiç bir şey yapmamış ve mazlumların koruyucusu olmuştur' diye haykırmayan asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından Ermenistan bayrağı yakıldı. Ülkücü yemininin ardından kalabalık anıt önünden olaysız şekilde dağıldı.