Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, cuma namazını Bursa Ulu Camii'nde kıldı. Mahmud Ahmedinejad’ın cuma namazı için camiye geliş ve gidişinde izdiham yaşandı.

Ahmedinejad, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı tarafından eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen törene katılmak için Bursa'ya geldi.
Vakıf Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın da eşlik ettiği Mahmud Ahmedinejad, kaldığı otelden çıkarak cuma namazı kılmak için Ulu Camii'ne geldi. Camiye giriş ve çıkışta vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ahmedinejad’ın elini sıkmak isteyenlerden dolayı yer yer izdiham yaşandı.
Bu arada cami çıkışında yer yer vatandaşlar, 'Kahrolsun İsrail' ve 'Mücahit Erbakan' sloganları attı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı namaz çıkışında Mahmud Ahmedinejad, vatandaşları selamladı. Vatandaşlarla tokalaşan Mahmud Ahmedinejad, daha sonra Humeyni’nin kaldığı evi ziyaret etmek için camiden ayrıldı.

Diğer yandan cami önüne Kur'an kursları ve yapımı devam eden camiler için para toplamak için kutu açan görevliler ile polis ekipleri arasında yolun açılması için yer yer tartışma yaşandı.