Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, yoğun yağışların birçok üretim alanı yanı sıra özellikle de son günlerde Uluabat Gölü ve çevresinde su baskınlarına yol açtığını söyledi. Bölgede inceleme yapan Ziraat Odası yöneticileri, kaymakamlık ve DSİ yetkililerine durumu ileterek çözüm bulunması için girişim başlattı.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu yaptığı açıklamada, "DSİ ekipleri bölgede yoğun bir şekilde çalıştığı ve sahip olunan pompaların tamamının 24 saat boyunca faaliyette olduğu tespit edilmiştir. Odamız ilerleyen günlerde yağışların artma ihtimaline karşı ilave pompa bulundurulmasını talep etmiştir. Bunun yanı sıra DSİ yetkilileri tarafından sahip olunan drenaj-tahliye kanallarının 2011 yılında yapılan temizlik öncesine döndüğü ve bu nedenle yeterli miktarda suyun pompalara ulaşmadığı ifade edilmektedir." dedi.
Türkiye’nin en önemli tarım arazilerini içeren Karacabey-Mustafakemalpaşa ovasındaki 1970’li yıllara ait sulama ve drenaj sistemlerinin acil olarak yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Karahasanoğlu, "Ancak geçtiğimiz senelerde çeşitli platformlarda defalarca gündeme getirdiğimiz bu konu hakkında hala bir gelişme sağlanamamış olması çok üzücü olduğu gibi her geçen gün milli ekonomiye olan zararı da artmaktadır. 2008 yılında bu bölge için alınan toplulaştırma kararından beri hala bir tek çivi çakılmaz iken 2012 yılında otoyol geçişi için alınan toplulaştırma kararı olan bölgede çalışmalar hız kazanmıştır. Ülkemizin otoyola ihtiyacı olabilir ancak elindeki değerleri kaybetmemesi için bölgemizde biran önce toplulaştırma çalışmaları ile birlikte kapalı sulama sistemi uygulaması ve drenaj-tahliye sistemlerinin yenilenmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.