Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), sektörlere ara eleman yetiştiren meslek yüksekokullarında verilen eğitimi günün ihtiyaçları doğrultusunda yenilemek için harekete geçti.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarında uygulama ağırlıklı bir eğitim olması gerektiğine dikkat çekerek, “Böyle yaparsak hem öğretim görevlisi, hem öğrenci, hem de de sektör kazanır. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarında verilen eğitim programlarını yenilemek için çalışma başlattı. Meslek yüksekokulları müdürleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Meslek yüksekokullarında öyle bir eğitim vermeliyiz ki, buradan mezun olanlar kendi alanlarında çalışabilsin. Almanya’da, bu tür okullardan mezun olanların yüzde 70’i eğitim aldıkları alanlarda çalışıyor, bizde ise tam tersi. Bunun için eğitimi uygulama ağırlıklı hale getirmeliyiz. Öğretim görevlileri atölyeye girmeli, üretimin içinde olmalı. Böyle olursa hem öğretim görevlisi, hem öğrenci hem de sektör kazanır. Bu dönüşümü yapmak zorundayız. Ülkenin kaynaklarını doğru yere harcamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Meslek yüksekokulu müdürlerinin sektörle iç içe olmasını isteyen, Rektör Prof. Dr. Ulcay, elde edilecek veriler doğrultusunda bazı programların kapatılabileceğini, bazılarının başka okullara kaydırılabileceğini, gerek görüldüğü takdirde de yeni programlar açılabileceğini kaydetti.