Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) çok amaçlı spor tesisleri ve Manzara Kafe Restoran düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, 8 bin 400 metrekare alanda çok amaçlı spor müsabakaları için kullanılacak tesisin 8 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Üst katta basketbol, voleybol, futsal, hentbol, badminton, tırmanma gibi spor dalları; alt katta ise okçuluk, masa tenisi, tekwando, eskrim, judo, güreş, halter, dans ve halkoyunları gibi alanlarda çalışma yapılabileceğini kaydeden Rektör Dilek, "Bu tesiste hem öğrencilerimiz, hem de çalışanlar birçok sporu aynı anda yapabilecekler. Tesisin en önemli iki özelliğinden biri burasının öğrenci topluluklarımız için güzel bir çalışma alanı olmasıdır. İkincisi de kampüs manzaralı kafe restoranın öğrencilere ve çalışanlara hizmet verecek olmasıdır. Bu mekân 24 saat yaşayan bir mekân olacaktır. Böyle bir tesisi açıyor olmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek daha sonra, tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür belgelerini verdi. Törende, Karizma şov grubu ve Hakan Akdoğan’ın akrobatik gösterisinin yanı sıra basketbol, akrobasi, dans, paten, badminton, halter, tekvando, engelli eskrim, dağcıların inme gösterisi beğeniyle izlendi.

Törenin ardından spor salonunun en üst katında hizmet verecek Manzara Kafe Restoran’da kokteyl verildi. Müzik Eğitimi bölümü öğrencilerinin müziği eşliğinde gerçekleşen kokteylde pasta kesildi.