Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da, dün buzda kayarak 47 yaşındaki Necla Aladağ’ın ölümüne 44 yaşındaki Saniye Yaman yaralanmasına sebep olan otomobilde kış lastiği olmadığı ortaya çıktı. Kaza yerinin yakınında park halinde duran araçta yapılan incelemede yaz lastiklerinin takılı olduğu belirlendi. Görgü tanıkları ve vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Kazanın meydana geldiği yolda bir aracın karda kayması da kameralara yansıdı.

Uludağ Polisevi’nde kalan Saniye Yaman ve akrabası Necla Aladağ, dün saat 16.00 sularında yürüyüş amacıyla gezmeye çıktı. Birinci bölge ile ikinci bölge yolunun ayrıldığı alanda yürüyen iki kadına Sabri Dilek idaresindeki 34 DT 6156 plakalı otomobil buzda kayarak çarptı. Saniye Yaman’ın bacağının üzerinden geçen otomobil, Necla Aladağ’ı altına alarak yaklaşık 20 metre sürükleyip, yol kenarındaki kar yığına çarparak durabildi. Ağır yaralanan Necla Aladağ ile Saniye Yaman, 112 Acil Servis ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Necla Aladağ, tüm çabalara rağmen hastaneye ulaştırılamadan hayatını kaybetti. Saniye Yaman hastanede tedavi altına alınırken, annesinin ölümüne tanık olan Dorukan Aladağ ise gözyaşlarına boğuldu.

O ARAÇTA KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR YOKMUŞ

Necla Aladağ’ın ölümüne sebep olan 34 DT 6156 plakalı otomobilde kış lastiği olmadığı ortaya çıktı. Cami yanında park halinde duran araçta yapılan incelemede yaz lastiği takılı olduğu gözlendi. Kazaya tanıklık eden vatandaşlar ise yaşanılanlara tepki gösterdi. Ercan Erdoğan isimli işletmeci, şunları kaydetti: "Polisevi misafirlerinden iki hanımefendi yürüyüş için çıkıyorlar. Araç, yukarıdan aşağıya gelirken yazlık lastik takılı olduğu için kaydı. Sabahtan kar yoktu. Öğleden sonra yoğun kar olduğu için buzlanma oldu, buzlanmadan dolayı da araç kaydı ve hanımefendiyi altına aldı. Yaklaşık 20 metre sürükledikten sonra araç kar yığına çarparak durabildi. Ambulans geldi ve üzücü kaza sonucu hanımefendi öldü. Denetimsizlik çok. Dağda çok şeyde denetimsizlik var. Böyle dağa çıkılmaz, bunu böyle nasıl dağa çıkarıyorsun? Yollar çok kötü, virajlar çok fazla. Aşırı viraj çıkıyor, düz giderken ani viraj çıkıyor. Biz, 15 yıldır burada olduğumuz için virajları biliyoruz, ama ilk kez gelenler bilmiyor. Ölümlü kaza olduğu için basın buraya geldi. Hafta sonu pistlerde ambulans hiç durmuyor. Ya kafa kırılıyor, ya ayakları kırılıyor, denetim hiç yok. Yayaların yürüyebileceği kaldırım yok. Adam alıp başını pist ortasında geziyor. Bilgi veren yok. Geziyor orada kayakçı gelip çarpıyor. Burası ring yolu. Araçlar park ediyor, jandarmalar da burada, denetimlerin artırılması lazım. Tabelaların çoğaltılması lazım. Gerekirse yayalar için yol yapılması lazım. 15 senedir burası böyle. Sağlı sollu araçlar park ediyor ama mecbur. Bir bu değil ki yaz lastiğiyle gelen. Koyacak yer yok. Otopark yok. 10 otobüs otoparkı dolduruyor. Nereye koyacak tatilci arabasını?"

KAZA YERİNDE KAYAN ARAÇ KAMERAYA TAKILDI

Gökhan Sarı isimli işletmeci de, şunları anlattı: “Kaza, buradan araç kayarak kadını altına aldı. Sürükleyerek geldi kadını kar kütlesine sıkıştırdı. Buradaki insanlarda aracı geri çektik ama ambulansı bekledik. Ambulans gelince müdahale yapıldı ve kadını kaldırdık.” dedi. Kaza yerini görüntüleyen basın mensupları, aynı yerde kayan bir aracı da saniye saniye görüntüledi. Kayan araç, güçlükle ilerleyebildi. Bu arada dünkü kazaya karışan otomobil sürücüsü Sabri Dilek’in adliyeye sevkedileceği öğrenildi.