Alınan bilgiye göre, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları İstanbul Şubesi'nden Mutlu İnan Akdağ, Muzaffer Tekin, Mustafa Çolak ve Cenk Levi, dün saat 24.00 sıralarında 156 Jandarmaya arayarak kaybolduklarını bildirdi. İhbar üzerine Nilüfer Arama-Kurtarma (NAK) 8, Akut 5, AFAD 10, Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) 10 ve UMKE de 3 kişilik ekiple araması başlatıldı. Sağlık Bakanlığı'na ait bir helikopter de günün ilk ışıkları arama çalışmalarına destek verdi. 4 dağcıya, sabah saat 09.30'da Ketenlikyayla Aras Şelalesi yakınlarında ulaşıldı. Dağcılar, Soğukpınar Köyü'ne getirildi. Bir saat süren yürüyüşün ardından köye ulaşan dağcılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kahvaltı yaptı.

"BİR METRE YÜKSEKLİKTEKİ KARIN ALTINDA SIĞINAK YAPTIK"

Dağcılardan Mutlu İnan Akdağ, Uludağ Volfram Kulvarı'na tırmanmaya çıktıklarını belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Biraz geç girmiştik saat 15.00 gibi. 16.00'da zirvedeydik. Fırtına bastırdı, sis vardı. Zirveden oteller bölgesine ulaşmaya çalıştık ama o fırtınada yanlaş tarafa inmiştik. İnerken fark ettik ama çok keskin ve dik bir yerdi, orayı tekrar çıkmayı göze alamadık. Gece 23.00 gibi hareket edip bir yerleşim yerine ulaşmak istedik. Bir yerde konaklama kararı aldık. Bir ağacın altında geceyi geçirdik. Ondan sonra Jandarma ve Akut'la irtibata geçip yardım istedik."

Kendilerine kardan sığınak yaptıklarını belirten Akdağ, "Bir metre yükseklikteki karın altında eksi 5 derecede sabahı ettik. Bir sığınak yaptık kendimize, malzememiz azdı. Yiyeceğimiz yoktu, suyumuz yoktu ama dağcı olduğumuz için bir şekilde kendimizi idame ettirdik. Jandarma da bizim geceyi geçirdiğimiz yerde buldu. Koordinat vermiştik zaten. Gelip aldılar, birlikte indik." diye konuştu.

Soğuktan donma tehlikesi geçiren dağcılar, köyün kahvehanesinde bir süre ısınıp karınlarını doyurduktan sonra ayrıldı.