ANF'nin iddiasına göre de Uludere sınırında 15 Şubat'ta başlayan ve on gündür devam eden operasyonların ardından, sınır hattı bugün sabah saatlerinde yeniden hareketlendi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, sınır ticareti yapmak isteyen bir grup köylünün yolu bu sabah erken saatlerde askerlerce kesildi. 15 nolu sınır taşının bulunduğu bölgede köylülerin beklediği sırada 2 büyük patlama sesi duyuldu.

Patlamanın bulunduğu bölgede akrep tipi zırhlı aracın tahrip edildiği, ölü ve yaralıların da olduğu ifade edildi. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, HPG ile askerler arasında çatışma çıktığı Beyaztepe Askeri Üs'ten Karaçalı Tepesi'ne obüs ve top atışları yapıldığı belirtiliyor.

MAYINA BASTI ŞEHİT OLDU

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Irak sınırında dün gece araziye daha önceden düşenen mayına basan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Musa Sumay, şehit oldu. Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin ölümünün ardından bölgede geçen Aralık ayında güvenlik yolu inşaasına başlandı. Dün akşam saatlerinde güvenlik yolunda devriye görevini yürütün askerlerden Uzman Çavuş Musa Sumay, daha önceden PKK'lılar tarafından araziye döşenmiş mayına bastı. Mayının infilak etmesi üzerine ağır yaralanan Sumay, helikopterle kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı'nda görevli Uzman çavuş Musa Sumay'ın şehit olmasının ardından bu sabah saatlerinde bölgeye Şırnak'tan Sikorksky helikopterlerle askerler indirilerek geniş çaplı arama tarama faaliyetlerine başlandı. Şehit Uzman Çavuş Musa Sumay, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'a gönderilecek.