RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bütün ülkelerin katılımıyla Filistin sorununa çözüm bulacak mekanizmanın oluşturulması için uluslararası bir konferans düzenlemeye çalıştıklarını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin yönetim merkezinde "Doğu Yahudileri İttifakı" heyetini kabulünde, "İsrail'in yanında güvenli ve istikrarlı bir Filistin devletini kurarak barışı inşa etmeye çalışıyoruz. Barış gerçekleşmeden zaman hızla geçiyor." dedi.

Tüm konuları tartışmak üzere müzakere masasında kalmaya istekli olduklarını ve bunun devamı için Filistin topraklarında inşa edilen yerleşim birimlerinin durdurulması talebinde bulunduklarını belirten Abbas, "Barış kapılarının kapalı olduğu bir dönemde dünya ülkelerinin katkılarıyla Filistin sorununu çözmenin yanı sıra bütün dünyadaki terör ve radikalizm kaynaklarını kurutacak mekanizmanın oluşturulması için uluslararası bir konferans düzenleme çalışmaları yapıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Abbas, "Filistin sorununun adil bir şekilde çözülmesi, terörün her türlüsünü bitirecek ve bu sorunu bahane eden aşırıcıların bahaneleri bitmiş olacak. DAEŞ, El Kaide ve Nusra gibi terör örgütlerinin buraya gelmesini biz de istemiyoruz." dedi.