Uluslararası Bükreş Koleji öğrencileri, ülkelerine ait kıyafet ve yiyeceklerle kültürlerini arkadaşlarına tanıttı. Sonrasında yapılan yaz festivaliyle öğrenciler farklı etkinliklerde stres attı. En çok ilgiyi ise 'öğretmeni ıslat' oyunu aldı.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te faaliyetlerini sürdüren Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) dün uluslararası gün ve yaz etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrenciler kendi ülkelerini arkadaşlarına tanıttı. 44 farklı milletten öğrencisi bulunan okulda herkes kendi kıyafet ve yemek kültürünü arkadaşlarına tanıtma imkanı buldu. Okul içinde kurulan stantlarda Nijerya, Türk, Romen, Çin, Endonezya, Fransa, İran, İspanya, Macaristan ve Yunanistan mutfağından tatlar gelen misafirlerin beğenisine sunuldu. Ardından yapılan kıyafet ve ülke tanıtımları yapıldı. Her ülke kendine ait kıyafet ve ülkesinin bayrağı bulunan kağıtlarla okul önünde fotoğraf çektirdi.

Yaz festivali kapsamında da okul bahçesine kurulan oyun ve yemek stantlarında öğrenciler gönüllerince eğlendi. Öğrenciler birbirinden farklı oyunlarla yazın gelişini kutladı. En çok ilgiyi 'öğretmeni ıslat' oyunu aldı. Öğrenciler İngilizce öğretmenlerini ıslak süngerle vurmaya çalıştı. Bazı atışlar ıskalansa da bazı öğrenciler hedefi on ikiden vurmayı başardı. Halı sahada kurulan balon güreşi ve balon içinde havuz eğlencesi de öğrencilerin uzun sıra oluşturduğu etkilikler oldu. Ayrıca öğrenciler, özel olarak getirilen Pony atları ve iki tekerlekli Ninebot deneyimini yaşama şansı buldu. Öğrenciler kurulan diğer etkinliklerde belirlenen hedefleri vurma, halka geçirme, yüzen ördek yakalama, elma yakalama, makarna kazanında oyuncak bulma gibi değişik ve eğlendirici aktivitelerle yaza merhaba demiş oldu.

Romanya'da faaliyet gösteren Uluslararası Bükreş Kolejinde 44 milletten 850 öğrenci uluslararası eğitim müfredatına göre eğitim görüyor.