Bursa Karacabey Belediyesi, bu yıl 3.sü düzenlenecek 'Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı'nda 25 ülkeden 40 yabancı öğrenci yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelecek öğrencileri Yeniköy’de ağırlayacak.

Karacabey Belediyesi ve Bursa Gençlik Akademisi iş birliği ile gerçekleştirilen kamp bu yıl 31 Temmuz – 5 Ağustos tarihlerinde planlanıyor. Aralarında İtalya, Romanya, Mısır, Gürcistan, Endonezya, Makedonya, Ukrayna, Bosnahersek, Irak, Yunanistan, Gana, Bolivya, Estonya, Fas, Cezayir, Filipinler, Belarus ve Kosova gibi ülkelerden gelecek 40 yabancı öğrenci, kampta Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelecek Türk öğrenciler ile bir araya gelecek. Kamp süresince öncelikli amaçları ise ortak dilleri olan İngilizce’yi geliştirmek olacak. 5 gün boyunca ilçeye bağlı Yeniköy’de belirlenen kamp alanında konaklayacak öğrenciler, gün boyu hem İngilizcelerini pratik kullanma imkânı bulacak hem de yazın tadını kamp ortamında eğlenerek çıkartacak.

Belediye tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek organizasyon Karacabey’e bu zamana kadar 35 farklı ülkeden onlarca yabancı öğrencinin gelmesini sağlamıştı. Yerli ve yabancı katılımların her yıl arttığı etkinlik her yıl daha büyük bir coşkuyla gerçekleşiyor.

2015 Uluslar arası Yaz Dil Kampı’na geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Karacabey ve Bursa’dan da başvuru yapacak öğrenciler de katılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyen öğrenci veya velilerin Karacabey Belediyesi’ni arayarak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden ayrıntılı bilgi alıp başvuruda bulunabilecek.

ÜLKELER PANAYIRI İKİ AKŞAM OLACAK

Dil Kampı etkinlikleri çerçevesinde her yıl düzenlenen 'Geleneksel Karacabey Belediyesi Ülkeler Panayırı' etkinliği bu yıl hem Karacabey Şehir Merkezi’nde hem de Yeniköy’de vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Kampa katılan yabancı öğrencilerin ülkelerini tanıtıcı ürün ve görsellerinden oluşan stantların yer alacağı etkinlik geçmiş yıllarda vatandaşın yoğun ilgisine neden olmuştu. Ülkeler Panayırı'nda kurulan stantlarda yabancı öğrenciler ülkelerini tercümanlar yardımıyla vatandaşlara tanıtırken ülkelerinin yerel kıyafetleri ile ilçe halkıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Ayrıca etkinlik çeşitli şarkılar, canlı performanslar, toplu dans gösterileri ve birbirinden eğlenceli şovlarla renkli görüntülere sahne oluyor. 2 Ağustos’ta Yeniköy’de ve 4 Ağustos’ta Cumhuriyet Alanı’nda (Heykel) gerçekleşmesi planlanan Ülkeler Panayırı'nın bu yıl daha büyük bir coşkuya neden olması bekleniyor.

Etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, veli ve öğrencilere seslenerek, dillerini geliştirme imkânı bulacakları bu kampı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.