Türkiye Roman Hakları Forumu Dönem Başkanı Bahattin Ulusoy, bir Roman milletvekilinin Meclis'e girmesinin kendileri açısından çok önemli bir atılım olduğunu söyledi.

Ulusoy, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu tarihin 1971 yılında Birleşmesi Milletler (BM) tarafından alındığını hatırlattı. Bugünün Türkiye’de kutlanmasının mazisinin 4-5 yıllık olduğunu ifade eden Ulusoy, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 2,5’ini Romanların oluşturduğunu söyledi.

Bu oranın, 4,5-5 milyona denk geldiğini anlatan Ulusoy, kendi toplumunun oy oranının ise yüzde 5 civarında olduğunu kaydetti. Yüzde 5’lik oy dilimine bir milletvekilinin düşmesini kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade eden Ulusoy, “Ama bu bir başlangıç. Bu iş illa ki milletvekili ile olacak değil. Önümüzdeki günlerde hem hükümet hem de yerel temsilcilere sesleniyorum. Üniversiteyi bitirmiş çocuklarımız şu an boşta geziyor. Belediyelerde, valiliklerde, hükümetin üst düzey nezdinde görev yapacak bir sürü kardeşimiz var. Bunların değerlendirilmesi talebini buradan kendilerine iletiyorum. Bir yerde yöneticiliğin rol model olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Bu dönem bir Roman milletvekilini Meclis'te göreceklerini dile getiren Ulusoy, “İzmir’de Özcan Purcu arkadaşımız 5. sırada ve kesinlikle seçilebilecek bir sırada. Ben Türkiye’deki diğer partilere de mesaj vermek istiyorum. Keşke AK Parti ve MHP'de seçilecek sırada bir arkadaşımız olsaydı. Yeni Türkiye’den söz ediyoruz. Yeni anayasanın oluşturulacağı bir ülkeden söz ediyoruz. Bence Meclis'te bir Roman milletvekilinin olması bizim için çok önemli bir atılım.” değerlendirmesini yaptı.