Samsun Yavuz Selim ve 200 Evler mahallesinden umreye giden Roman vatandaşlar, kutsal topraklardan dönüşlerinde ilahi ve deflerle karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile mart ayı başında kutsal topraklara giden kafile 24 günlük turun sonunda Samsun'a döndü. Kafileyi özel kılan ise ilk defa çok sayıda Roman vatandaşın umreye Samsun'dan aynı anda gitmesi oldu. Çarşamba Havaalanı'nda yakınları tarafından gözyaşları içerisinde karşılan Roman vatandaşlar asıl sürprizi mahalleye gittiklerinde yaşadı. Ellerinde defler ile ilahi söylenerek karşılanan umreciler unutamayacakları duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşı döken umreciler bir taraftan evine ve yakınlarına kavuşmanın sevincini diğer taraftan Kabe'den ve peygamber diyarından ayrılmanın hüznünü aynı anda yaşadı. RomAn vatandaşların umreye gitmesine öncülük eden 200 Evler Cami görevlisi Turan Demirbaş, " Mahallemizin sakini olan umreciler kutsal yolculuk esnasında çok duygulu anlar yaşadılar. Beyti haremi görmekten büyük bir mutluluk duydular." dedi.

Yapmış oldukları tavaf ve saydan, Peygamberimiz'in(sav) ravzasından almış oldukları hazzı gözyaşları içerisinde anlatan Roman vatandaşlar, "İyi ki bu yolculuğa çıktık bizi bu yolculuğa yönelten ve bizlerle beraber umreye giden cami hocamızdan Allah razı olsun. Bundan sonra önümüzdeki senelerde de imkanımız el verdiği ölçüde tekrar umreye gitmeyi şimdiden düşünüyoruz." diye konuştu.