Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Umut Oran, Halkalı-Kazlıçeşme tren hattının kapalı olmasını protesto eden vatandaşlara destek verdi. AK Parti’nin demiryolu ile ilgili çalışmalarını eleştiren Oran, “Halkalıdan Gebze'ye kadar bütün demiryolu ulaşımları felç olmuş durumda. Toplu ulaşıma, demiryolu ulaşımına baktığımız zaman AKP iktidarının gerçekten bu noktada halkı sıfırladığı ortaya çıkıyor.” dedi.

Umut Oran, Küçükçekmece’de Halkalı-Kazlıçeşme tren hattının açılmamış olmasını protesto eden vatandaşlara destek verdi. Eyleme katılan Oran, demiryolunun durumuna ve AK Parti’nin bu yöndeki çalışmalarına değindi. Hat üzerinde incelemelerde bulunan Oran, “Küçükçekmece'de oturan vatandaşlarımız mağdur, Bakırköy’de vatandaşımız mağdur. Bütün tren hatlarında, Halkalı’dan Gebze'ye kadar bütün demiryolu ulaşımları felç olmuş durumda. Toplu ulaşıma, demiryolu ulaşımına baktığımız zaman AKP iktidarının gerçekten vatandaşı bu noktada halkı sıfırladığı ortaya çıkıyor. Demiryolu ulaşımı ile vatandaş mağdur edilmiş durumda. Bu konuda AKP iktidarı tam bir fiyaskodur, tam bir beceriksizlik ortaya koymuş durumda” ifadelerini kullandı.

Son 13 yılda yapılan demiryolunun 100 kilometreye ulaşmadığını söyleyen Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki insanlarımızın şikayetlerine bakıldığında, AKP iktidara geldiğinden beri demiryollarını bir türlü çalıştıramadı. Bir sloganları var, 'Birileri Konuşuyor, AKP yapıyor' birileri bu ülkede yoktan var etti, AKP babalar gibi sattı. Birileri demiryollarını yaptı yan gelip yattı ve baktı. 1923 ile 1937 Yılları arasında ortalama yılda 250 kilometre demiryolu yapılmış. Son 13 yılda yapılan demiryolu 100 kilometre bile değil. Bundan 90 yıl önceki şartlara bakın bir de bugünkü şartlara bakın. İşte gerçekten birileri yapmış ve AKP bakıyor ve satıyor. Sonuç olarak AKP iktidarının ortaya koyduğu vatandaşa, demir yolculuğunda, toplu ulaşımda ortaya koyduğu sonuç yılda 100 kilometre yol,10 milyar dolar zarar, kendi açıkladıkları rakam yabancılara peşkeş çekmek, özelleştirme, kazalar Ölümler bitmeyen projeler yakılan Haydarpaşa Garı ve demir ağlarla örmeyi bırakın Vatandaşı artık demir ağlarla öldürüyorlar. Bunların bu bilinçsiz siyaset anlayışı yüzünden bir sürü tren Kazası yaşadık. İlk yaşadığımız Pamukova Kazasında 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.”

Marmaray’ın internet adresinde demiryolu hattının 15 Haziran’da açılacağının duyurulduğunu belirten Oran, halkın kandırıldığını söyledi. Oran, “Burada Küçükçekmece ve Bakırköy insanları demiryolu ulaşımının yapılmasını bekliyor. Trenin gelmesini bekliyor. Marmaray sitesinde Halkalı Gebze hattı için ‘15 Haziran 2015 tarihinde demiryolu hizmete girecek’ deniyor. Şimdi bakacağız, bu şekilde halkı kandırmak, halkı aldatmak son derece yanlış. Marmaray Hattı'na geldiğiniz zaman Halkalı-Gebze hattında 2007'den beri ihaleler yapılıyor. Yabancılara paralar veriliyor. Yabancılar ihaleleri planları, projeleri bırakıp gidiyor. Ve milyon Euro'luk projeler çarçur oluyor. 2007'den beri Gebze Halkalı arasında 77.6 km'lik yolun 8 yılda 13.6km'lik kısmı sadece yer altından yol geçmiş. Ve halka sormadan kapanan hatlar var, Sirkeci Yedikule hattı kapatılmış mesela. Yeraltından gitmesi gereken hatta o kadar beceriksizlik ki ye rüstü de istasyonlar yapmışlar. Bu paralar kimin cebinden gidiyor. Halkın cebinden çıkan bu paralarla bu şekilde çarçur yapmaya kimin hakkı var? Son 8 yılda iki ayrı yabancı firmaya ihale verilmiş. İki yabancı firmada kaçıp gitmiş. Vatandaşın vergileriyle, milletin alın teriyle topladığı paraları almış gitmiş.” ifadelerini kullandı.

Hatta bir çivi bile çakılmadığına dikkat çeken Oran, sözlerini şöyle tamamladı: “Şu anda bu hatta ne bir çivi çakılıyor ne bir demir döşeniyor. Ne demiryolu var ne tren var, buralar artık çöplük olmuş. Mezbelelik olmuş. AKP’nin ne yaptığı işte burada, halkımız görüyor. İşte AKP'nin Halkalı-Gebze demiryolu hattını nasıl sıfırladığının somut birörneği. Burası İstanbul’un göbeği. Bir köy, dağ yolu değil. İstanbul’un göbeğinde karşımıza çıkan manzara bu. Gerçekten bir kez daha söylüyorum Türkiye yönetilemiyor. Bulunduğum yer 15 Haziran 2015’te açılacak ilan edilmiş. Ve bu ihaleler 2007-2008’de verilmiş. Ve bunlarla ilgili biz başbakana o dönemin başbakanına bu dönemin başbakanına hepsine sorular sorduk. Hiçbir cevap alamadık. Ulaştırma bakanına da sorular sorduk onlardan da cevap alamadık. Yani çok acı bir durum.”