CHP Milletvekili Umut Oran, bugün Türkiye’nin en büyük sorunun demokrasi sorunu olduğunu söyledi. Oran, "Bunun içerisinde de en büyük problem devlet mekanizmasının içerisinde bir takım çeteler oluşmuş durumda. Bir takım suç örgütleri oluşmuş durumda." dedi.

Oran partisinin genel merkezinde Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala ile görüştü. Görüşme sonrası kameralar karışışına geçen Oran, Türkiye’nin önemli bir seçime gittiğini, CHP olarak kendilerinin iddialı olduklarını söyledi. Oran,”Önemli bir Türkiye için genel seçim. Ve bu seçimden sonra uzun bir süre Türkiye’de 4-5 yıl bir daha seçim olmayacak. Onun için CHP olarak iddialıyız. İktidara alternatifiz. Daha iyi bir Türkiye diyoruz. Daha iyi bir Türkiye’yi, daha etkili bir demokrasiyi bir öncelikle siyasi ahlak, etik içerisinde yapabileceğimize inanıyoruz. Yani temiz siyaset olması gerektiğine inanıyoruz. Ahlaklı siyaset olması gerekiyor. Etik şartlarda siyasetin olması gerekiyor. Bugün baktığımız zaman bu noktada biz CHP olarak siyasi ahlak, etik, teamüller noktasında kendimizden emeniz. Bu konuda yapılması gerek her şeyi evrensel sosyal değerler çerçevesinde yapıyoruz. Bundan eminiz. Şundan da eminiz “ ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye’nin en büyük sorunun demokrasi sorunu ve özgürlükler sorunu olduğunu söyledi. Oran,” Bunun içerisinde de en büyük problem devlet mekanizmasının içerisinde bir takım çeteler oluşmuş durumda. Bir takım suç örgütleri oluşmuş durumda. Bu sadece bugün değil, bundan evvelki yakın dönemde de vardı. Hatta bugün ki hükümet, şuanda ki Cumhurbaşkanı bundan şikâyet ediyor idi. ‘Ben ne istediyseler verdim ama maalesef bir takım çeteler oluşmuş, bir takım paralel yapıyor oluşmuş, bunlardan Türkiye’yi temizleyeceğim’ diyordu. Biz de aynen katılıyoruz. Biz de aynen katılıyoruz devlet içerisinde asla bir çete olamaz. Baktığınız zaman bugün hala devam ettiğini görüyoruz çetelerin. Ortaya bir takım iddialar atıldı ama her şey bitti mi. Temiz, ahlaklı siyaset yapılabiliyor mu hayır. Şuan da Türkiye’de devletin içerisinde örgütlü çeteler var. Bu konuda genel başkanımızın açıklamaları oldu. MİT’i işaret etti. Bu konuda öyle bir çete, örgütlü suç örgütleri oluşmuş ki bunları bir eli iş dünyasında bir eli maalesef medyada, bir eli istihbarat birimlerinde, bir eli güvenlik birimlerinde bunların bir eli yargı biriminde. Bu çeteler demokrasiye, parlamenter hukuk sistemine karşı sürekli olarak komplo teorileri üretiyorlar, kara propagandalar üretiyorlar. Bizim özellikle hedefimiz olan ahlaklı, etik siyaseti kirletiyorlar. CHP olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

“MEDYA ASLA BİRİLERİNİN TETİKÇİSİ OLAMAZ”

Medyanın asla birilerinin tetikçisi olmaması gerektiğini söyleyen Oran, "Her zaman medya özgürlüğü diyoruz ama medya asla birilerinin tetikçisi olamaz. Medya asla efendim ben çamur atarım. Çünkü ben havuz medyasıyım, ben çamur medyasıyım, çamur atarım izi kalır diyemez. Buna asla müsaade etmeyiz. Etmeyeceğiz de işte şuanda da çamur medyası çamur attım izi kaldı dedi ve acı gerçeklerle karşı karşıya kaldı. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. Her türlü saydamlıkta, şeffaflıkta siyaset yapıyoruz. Temiz siyasete ahlaklı siyasete sonuna kadar inanıyoruz ve kendimizi de buna adadık. Bütün söylenenler, iftiralar çürüdü ama bu burada bitmedi. Halkımız buna inanmadı bu burada bitmedi. Yargı önünde bunu yapanlar mutlaka hesap verecekler. Bu ülke bir hukuk devletidir, biz hukukun üstünlüğüne de inanıyoruz ve sonuna kadar da bunun arkasından gideceğiz. Kim varsa arkasında. Siyasetçiler varsa siyasetçileri bulacağız. İş adamları, yargı, medya kim varsa üstüne gideceğiz. Halkımızın da daha iyi bir demokrasi, daha kaliteli bir demokrasi onlar da talep ediyorlarsa bugün ki bu baskıcı bugün ki bu faşist düzenden onlar da şikayet ediyorlarsa onların da duyarlı olması lazım." şeklinde konuştu.